Adrift in Tokyo [Tenten]

  • Film
donderdag, 29 aug, 2019, Open: 20.00, Aanvang: 20:30, Prijs: €2,50


Adrift in Tokyo [Tenten]
Satoshi Miki, 2007, Japan, 101 minuten
Jô Odagiri, Kyôko Koizumi en Eri Fuse
Japans gesproken, Engels ondertiteld

De luie student Fumiya is al acht jaar bezig met zijn studie en is inmiddels veel geld schuldig aan woekeraars. Op een dag komt de zware jongen Fukuhare het geld innen en Fumiya kan het niet betalen. Fukuhara doet hem een voorstel. Hij zal de schuld kwijtschelden als Fumiya met hem lange stadswandelingen door Tokio maakt. Hij wil uiteindelijk naar het politiestation in Kasumigaseki, om zichzelf daar aan te geven voor een misdaad waarvan hij vreselijk spijt heeft. De twee beginnen zo aan hun gezamenlijke wandelingen, waarin ze het nodige belangrijke en (vooral) onbelangrijke met elkaar bespreken.

Satoshi Miki is een a-typische filmmaker met een eigen signatuur en een heel eigen absurd gevoel van humor. Hij weet op heel eigen manier drama en comedy op een interessante manier te blenden.

Als je op zoek bent naar een ontspannen tour door de verschillende buitenwijken van Tokio, is ‘Adrift in Tokio’ een uitstekende kandidaat. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Yoshinaga Fujita, is de film in essentie een verhaal van hechting tussen twee miserabele personages die, door een (on)gelukkige gang van zaken, op een reis door Tokio vertrekken die hun ogen zal open voor andere zaken dan hun eigen bubble.Comments are closed.