Amores Perros

  • Film
donderdag, 8 feb, 2018, Open: 20:00, Aanvang: 20:30, Prijs: €2,50


Alejandro González Iñárritu, 2000, Mexico, 154 minuten
Emilio Echevarría, Goya Toledo en Gael Garciá Bernal
Spaans gesproken, Nederlands ondertiteld

Het uitermate succesvolle debuut Amores Perros maakte van de Mexicaan Alejandro González Iñárritu in één klap een belangwekkend regisseur die vele filmprijzen later niet meer weg te denken valt uit de hedendaagse cinema na film als Babel, Biutiful, Birdman en The Revenant.

Drie verschillende verhalen zich afspelend in drie totaal verschillende milieus in Mexico City die met elkaar verbonden zijn door een auto ongeluk vormen samen de mozaïekfilm Amores Perros.

Octavio, de veroorzaker van het ongeluk, is verliefd op zijn schoonzus. Om aan geld te komen om samen weg te kunnen vluchten zet hij zijn hond in bij clandestiene hondengevechten.

Er is ook de gevestigde uitgever die zijn vrouw verlaat voor een succesvol fotomodel.  Als ze na de aanrijding in een rolstoel belandt, en ook nog haar hond verdwijnt, moet het paar lijdzaam aanzien hoe een leven een wending neemt waar ze geen controle over hebben.

De toevallige getuige van het ongeluk is een zwerver die ooit zijn familie verlaat om deel te nemen aan de revolutionaire strijd maar nu al jaren op straat leeft omringt door zijn honden.

Een rauwe film over loyaliteit, klasse-verschillen in een miljoenenstad waarin met compassie omgegaan wordt met de hoofdrolspelers en de keuzes die ze maken.

Na Amores Perros waarin het verhaal van een stad verteld wordt maakte Regisseur Iñárritu samen met scenarioschrijver Guillermo Arriaga ook nog de vervolgfilms 21 Grams en Babel — thematisch vergelijkbare films over een land en de wereld – alvorens de ene Oscar na de andere binnen te slepen met Birdman en The Revenant.Comments are closed.