Arrival

  • Film
donderdag, 19 jul, 2018, Open: 20:00, Aanvang: 20:30, Prijs: €2,50


Arrival
Denis Villeneuve, 2016, Amerika, 112 minuten
Amy Addams, Jeremy Renner en Forest Whitaker

Als op meerdere plaatsen ter wereld mysterieuze gevaartes uit de ruimte neerdalen worden er overal elite-teams gevormd om proberen contact te leggen met de bezoekers. Een belangrijke rol in het Noord-Amerikaanse team wordt vervuld door taalkundige Louise Banks die zich langzaamaan de complexe, cirkelvormige symbolen waarmee de bezoekers communiceren eigen maakt. Niet elk team vertaald echter op dezelfde manier, daar waar Louise ‘gereedschap’ leest, vertaalt het Chinese team ‘wapen’. Ultimatums volgen en tegen de achtergrond van een dreigende oorlog probeert Louise met alle middelen contact te krijgen. En hoe zit het eigenlijk met de vreemde visioenen die Louise steeds vaker krijgt naarmate ze de buitenaardse taal steeds beter begint te begrijpen?

Arrival is een intelligente SF thriller over buitenaardse wezens die speciaal gemaakt lijkt te zijn voor mensen die niet van films over buitenaardse wezens houden. Het accent van de film licht namelijk nu eens niet op harde actie en spectaculaire trucages maar op communicatie – en op de invloed die onze eigen verwachtingen en aannames op communicatie en begrip hebben.

Hoewel Arrival prominent aanwezig was op diverse filmlijsten verzilverde het uiteindelijk maar een van de acht Oscar nominaties, die voor het Beste Geluid.Comments are closed.