Banshees of Inishering

Banshees of Inishering
  • Film
donderdag, jun 29, 2023 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3,-

Regisseur: Martin McDonagh
Jaar: 2022
Land: Verenigd-Koninkrijk
Duur: 114 minuten


Ierland, 1923. Op het vasteland woedt de burgeroorlog tussen protestanten en katholieken, maar deze historische gebeurtenis gaat zo goed als onopgemerkt voorbij aan de bewoners van het (fictieve) eiland Inisherin aan de Ierse westkust. De eilanders hebben hun eigen sorres. Zo krijgt Pádraic (Farrel) van de een op de andere dag van zijn beste vriend Colm (Gleeson) te horen dat die hem niet meer mag en dat hun vriendschap over is. Padraic is verbijstert, voelt zich miskend en, erger nog, laat het er niet bij zitten.
Deze vierde film van regisseur/schrijver/co-producer McDonagh kan gezien worden als een tragikomische schets van eentonig menselijk bestaan in een kleine, afgezonderde leefgemeenschap en wat de gevolgen daarvan voor haar bewoners kunnen zijn. Een groot visueel verteller is McDonagh nog altijd niet, maar in zijn films draait het nou eenmaal vooral om de personages en dialogen. En daarin schiet The Banshees of Inisherin op geen enkele manier tekort.
Hoofdrolspelers Farrel en Gleeson schitterden al eerder in McDonagh’s filmdebuut In Bruges uit 2008. Dat hun sublieme samenspel destijds geen toevalstreffer was, bewijst deze film eens temeer.
20:00


Winkelwagen
Scroll naar boven