Bin-Jip

  • Film
donderdag, 19 sep, 2019, Open: 20:00, Aanvang: 20:30, Prijs: €2,50


Bin-Jip
Kim Ki-duk, 2004, Zuid-Korea, 99 minuten
Hee Jae, Seung-yeon Lee en Kwon Hyuk-Ho

In een niet met name genoemde Koreaanse stad waart op zijn motor een vreemde bezoeker rond op zoek naar leegstaande huizen. Zodra gevonden breekt hij er in maar steelt niets. Integendeel, de insluiper verblijft er een paar dagen, gebruikt wat uit de koelkast, repareert ondertussen kapotte spullen en doet zo nodig zelfs de was. Een eigenaardig maar kalm leven krijgt een andere wending als hij op een dag een huis binnensluipt dat niet leeg blijkt te zijn. Een jonge vrouw, gevangen in een ellendig huwelijk, houdt zich er in het donker schuil. Voortaan gaan de twee samen op pad en worden, zonder een woord te wisselen, verliefd op elkaar.

Een film over menselijke communicatie waar dialogen grotendeels achterwege blijven en kleine gebaren en rituelen een grote betekenis hebben. Gecombineerd met een subtiele, rustige soundtrack schetst Kim Ki-Duk een portret van twee buitenbeentjes in een zelf verkozen isolatie van de harde buitenwereld die steeds dichterbij komt.

Een contemplatief meesterwerkje van de regisseur van o.a. The Isle en Spring, Summer, Fall, Winter, Spring.Comments are closed.