Blues Dinos + Lorena + Rockafellas

Blues Dinos + Lorena + Rockafellas
  • Concert
zaterdag, sep 20, 2014 Open: 20:30 Aanvang: 21:30 Prijs: €5


Bluesdinos 

In 1996 legde Rinaldo Keur (zang, gitaar) op 18 jarige leeftijd de basis voor de Bluesdinos. In en rond Leiden trad de band regelmatig op in het Bluescircuit: in Jazzcafé The Duke, Café De Pijpenla, Café Hunky Dory. Ook buiten Leiden werd de driemansformatie (met Roland Meeuwissen op drums en Raymond Keur basgitaar en harmonica) regelmatig opnieuw uitgenodigd: In IJmuiden, Haarlem, Heemstede, Beusichem, Alphen a/d Rijn, Sassenheim en Warmond werd de speciale interpretatie van de Blues, gebaseerd op voorbeelden als Albert Collins, Mick Taylor, BB King, Bo Diddley en Chuck Berry, warm ontvangen. Swingend maar ook gevoelig. De Bluesdinos speelden ook regelmatig met gastzangeressen die al of niet in duet met Rinaldo een eigen dynamiek meegaven aan de stevige basis die de band ten gehore brengt. Intussen is Wesley Keur (keyboard,piano) als 4e man aan het geheel toegevoegd waarmee de sound nog meer accent krijgt.

Bij het 108e optreden krijgt De Groote Weiver op 20 september de primeur van het eerste optreden als 4-mans formatie. Blues met een extra swingend, rocky randje.

DGW 2014.09.20 Blues Dino's

Lorena

Lorena is een 18-jarige singer-songwriter uit Krommenie. Ze speelt gitaar, banjo, mandoline en zingt. Haar liedjes gaan vooral over haar eigen ervaringen en bevatten een lichte invloed van countrymuziek. Sinds een paar jaar speelt ze gitaar in The Genetics die ook al eerder in de Weiver te bewonderen zijn geweest.

Eerder te zien in De Groote Weiver tijdens Jottum is Jarig #19, nu als frisse afleiding tussen de wat oudere garde.

DGW 2014.09.20 Lorena

Rockafellas

Rockafallas is een Noord-Hollandse band (Amsterdam-Haarlem)met een passie voor rock-’n-roll, biertjes, borrelhapjes enz.

Het idee begon vorig jaar april toen Drummer en zanger Eddy en gitarist Jeroen, bassist Hans overhaalde, om samen een rock-trio te vormen. Sindsdien wordt er geblues-rockt met veel gevoel en groove. Invloeden van Stones, Freddie King, Mick Taylor, ZZ-Top, Santana, John Mayall en nog veel meer

DGW 2014.09.20 Rockafellas


blues dino's, Lorena Vistainer, Rockafellas
Winkelwagen
Scroll naar boven