Boekpresentatie Peter Storm

Boekpresentatie Peter Storm
  • Info
vrijdag, nov 05, 2021 Open: 20.00 Aanvang: 20.30 Prijs: Gratis
Wat is dat eigenlijk, dat anarchisme? Wat houdt het in en wat kun je er mee?

Peter Storm presenteert: ‘Het anarchisme’.

Je ziet het symbool: die grote A in een cirkel. Je hoort het woord: anarchisme. Maar wat is dat eigenlijk, dat anarchisme? Wat houdt het in, en wat kun je er mee?

Anarchisten hebben een scherpe kritiek op de bestaande maatschappij. Die drijft op overheersing, onvrijheid en onderdrukking, en dat vinden anarchisten niet aanvaardbaar. Anarchisten formuleren alternatieven: vrijwillige samenwerking, op basis van persoonlijke autonomie, solidariteit en gelijkwaardigheid. Anarchisten hebben enig idee hoe we van hier naar daar moeten komen: directe actie, zelf doen, samen doen.

Onlangs verscheen een boekje waarin een schets wordt gegeven van die anarchistische opvattingen: ‘Het anarchisme – ideeën, concepten, praktijken’. Op 5 november 2021vindt in de Groote Weiver in Wormerveer een presentatie van dat boekje plaats. Peter Storm, de auteur, zal dan een praatje houden over de bedoeling van het boekje, de totstandkoming ervan en natuurlijk iets van de inhoud schetsen. Na de inleiding is er gelegenheid voor vragen en discussie. Het boekje zelf is ook beschikbaar tegen een vrijwillige donatie (richtprijs 3 euro). De toegang tot de presentatie zelf is uiteraard kosteloos. Hopelijk tot daar en dan!

Meer informatie is te vinden via peterstormt.nlWinkelwagen
Scroll naar boven