Children of Men

  • Film
donderdag, 1 okt, 2020, Open: 20:00, Aanvang: 20:30, Prijs: €3


DONDERDAG 1 OKTOBER – CHILDREN OF MEN
Alfonso Cuaron, 2006, Engeland,109 minuten
Clive Owen, Julianne Moore en Michael Caine

In 2027 woedt er wereldwijd een mysterieus virus waardoor de mensheid onvruchtbaar is geworden en niet meer in staat is om kinderen te krijgen. De wereld is tot chaos en anarchie vervallen. Alleen in Groot-Brittannië bestaat er nog een enigszins functionerende samenleving. Maar het is wel een totalitaire maatschappij waar migranten in kooien en kampen worden opgesloten.
Theo Faron (Clive Owen) raakt betrokken bij een radicale verzetsgroep die opkomt voor de rechten van deze vluchtelingen. Zijn ex-vrouw Julian (Julianne Moore) maakt hem onderdeel van een geheime missie om de opgejaagde immigrante Kee (Clare-Hope Ashity) in veiligheid te brengen.
In “Children of Men” wordt veelvuldig gebruik gemaakt van lange trackingshots bij de spectaculaire achtervolgingsscènes. De film kan gerust een visueel meesterwerk genoemd worden en dat is niet verwonderlijk; Cameraman Emmanuel Lubezki, die een jeugdvriend van regisseur Alfonso Cuarón is en net als hij afstudeerde aan de filmschool van Mexico-Stad, won in 2014, 2015 en 2016 de Oscar voor de beste cinematografie.
Maar ook Cuarón won deze prijs. Dat was in 2018 voor de film “Roma”, waar hij noodgedwongen achter de camera plaats nam, omdat Lubezki verstek moest laten gaan.


Comments are closed.