Creative Factory live on stage

Creative Factory live on stage
  • Concert
zaterdag, dec 15, 2018 Open: 20:30 Aanvang: 21:00 Prijs: €5


Zaans Schrikbewind:
‘Briljante flow, teksten en voordracht. Vol scherpe taalkundige vondsten.’ MC Hades (Jeroen van Leeuwen) is een vooraanstaand rapper, producer en DJ in de Zaanstreek. Hij wordt bijgestaan door rapper en trompetist Mark Nieuwenhuis.

Cocoa River:

Cocoa River is een Zaanse band opgericht in de zomer van 2017. Vijf gedreven muzikanten in de leeftijd van 20 tot 28 jaar die de tent graag op zijn kop zetten. Cocoa River deed dit jaar mee aan de eerste editie van Zaanse Juweeltjes. Ze eindigde op de tweede plaats met hun eigen nummer ‘The Band’.

De band is op een natuurlijk wijze bij elkaar gekomen. Zangeres Kaylee Jongewaard en gitarist en zanger Damiano van der Linden zijn naast het podium ook een stel. Kaylee raakte bevriend met drummer Tomas Harkema op de Popschool van Fluxus. Gitariste Noor Boon en bassist Tames Boon zijn naast bandleden ook broer en zus. Een gouden combinatie dus. Cocoa River staat voor goede muziek en plezier hebben met elkaar. Dit is op het podium goed te zien.

Cocoa River heeft zijn naam te danken aan de Zaan met aan haar oevers de o zo bekende cacaofabrieken. De band laat zich graag inspireren door muzikanten uit de jaren ’80, ’90 en ’00. Invloeden die terug te horen zijn in hun eigen werk zijn: John Mayer, The Red Hot Chili Peppers, U2 en Pink Floyd.


Danny  

Danny Loef & Band, Danny & de Loefjes, Danny & de Sjonnies of Danny & de Chocolade Fabriek. Noem het wat je wilt, want bij de mannen zelf is het nog niet helemaal duidelijk. Na een tijd in de studio te spenderen met het arrangeren en het schrijven rond de nummers die Danny op papier had staan is het tijd op een poging te doen in het openbaar.

Met de ep release naderend is het tijd om te kijken hoe de nummers werken in een live setting. De band bestaat uit Paul Hobbelink op bass, Koen Schram op toetsen & synths en de eeuwig muzikale Siego Rosier op drums.
Verwacht een sound in de categorie Ben Howard en wellicht Mumford & Sons, volgens Danny zit er een goed verstopt vleugje Pink Floyd bij, en wij laten hem in die waan.

Cocoa River, Danny Loef, Zaans schrikbewind
Winkelwagen
Scroll naar boven