De Groote Zee: Film, lezing & eten met Dos Winkel

De Groote Zee: Film, lezing & eten met Dos Winkel
  • Info
zaterdag, apr 09, 2016 Open: 14:00 Aanvang: 15:00 Prijs: Toegang: €5 | Diner: €6
Oceaan, blauwe longen van de wereld

Oceaan, blauwe longen van de wereld

Internationaal bekroond onderwaterfotograaf en oceaanbeschermer, toont tijdens dit middag vullende programma de schoonheid van het onderwaterleven, maar belicht ook de bedreigingen van ons grootste ecosysteem, de oceaan. Natuurlijk komen ook de oplossingen van die bedreigingen aan bod.

Dos begon ruim 30 jaar geleden met duiken en was als natuurfotograaf zeer onder de indruk van de voor hem nog niet bekende kleurrijke en zeer diverse onderwaterwereld. Tijdens zijn duikcarrière zag hij echter op vele plaatsen in de wereld de enorme achteruitgang van de mariene wereld.

Logo Sea First_kleinTien jaar geleden besloot hij met zijn werk als orthopedisch fysiotherapeut te stoppen om zich geheel aan oceaanbescherming te gaan wijden. Van zijn hand verschenen, naast talloze ‘salontafelboeken’ die de schoonheid van het onderwaterleven bejubelen, ook Wat is er mis met vis en visolie, De Huilende Zee en – voor kinderen – Het ALFABET van de Zee. De Huilende Zee werd verfilmd: Sea the Truth. Hij is ook de oprichter van de Sea First Foundation.

Sea the Truth – Trailer

Afbeelding vissenInloop: 14:00 uur
Aanvang: 15:00 uur
Veganistisch maaltijd: 19:00 uur
Einde: 21:00

Toegang: € 5,-
Maaltijd: € 6,- (gelieve je op te geven via info@degrooteweiver.nl)

Geef je uiterlijk donderdag 7 april op voor de maaltijd en betaal € 10,- voor toegang + maaltijd!

Deze middag wordt georganiseerd door Sea First Foundation (www.seafirst.nl), Amanprana (www.noble-house.tk) en De Groote Weiver.

Deze middag is een co-productie tussen De Groote Zee en Infodoc.

Over De Groote Zee
Sinds 2010 verzorgt De Groote Weiver een jaarlijks terugkerend evenement met als overkoepelend thema ‘De Groote Zee’. Er zijn eerder twee events georganiseerd voor Sea Shepherd Conservation Society, de film Blackfish over orca’s in gevangenschap is vertoond, alsmede een info-avond over veganisme.

Alle events worden opgeluisterd met info, stands, merch, film, live-muziek en veganistisch eten. De volgende in deze serie is voor de Sea First Foundation, met als spreker Dos Winkel.Winkelwagen
Scroll naar boven