De Integrator (1979) + Sjust 4 de fun

De Integrator (1979) + Sjust 4 de fun
  • Concert
  • Film
zaterdag, nov 19, 2022 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: Gratis

Op zaterdagavond 19 november laat het Gemeentearchief de science fiction-film ‘De Integrator’ zien in De Groote Weiver te Krommenie. ‘De Integrator’ is een Zaanse amateurfilm, opgenomen in het Agathepark in 1979.

Jan Buter speelde de hoofdrol van buitenaards wezen, dat door een ontploffing op aarde belandt. Dit wezen kan in de huid van mensen kruipen om het mensenras beter te leren kennen. Als hij een lichaam verlaat, laat hij een soort supermens achter, die bijvoorbeeld door muren heen kan lopen.

Regisseur en cameraman Jos Huijgen filmde alles met een 8 millimeter-camera. De krant schreef destijds enthousiast dat er met eenvoudige middelen toch sfeervolle beelden en verrassende trucages te zien waren. Bovendien was de hoofdrolspeler goed geschminkt en moest hij in brand staan en tot kopje onder de zee in lopen (in november) voor zijn rol.

‘De Integrator’ werd op 26 mei 1979 in café Atlantic te Krommenie vertoond aan een publiek van ongeveer 200 personen en ook nog op een paar filmfestivals.

Deze vertoning van ‘De Integrator’ bestaat uit een korte speelfilm van 25 minuten plus de “making of”-film van 17 minuten, gevolgd door een interview met Jos Huijgen en een afterparty met band Sjust 4 de Fun.Winkelwagen
Scroll naar boven