De Kift – Wee Mij!

De Kift - Wee Mij!
  • Concert
zaterdag, okt 08, 2016 Open: 20:30 Aanvang: 21:00 Prijs: €12,50-,
De Kift speelt zijn droevigste liedjes in intieme setting.

Tranen in het bier en melancholisch meebrullen met Wee Mij! Het belooft een gegarandeerd treurige aangelegenheid te worden: De Kift speelt zijn droevigste liedjes in intieme setting.

Hoewel De Kift vooral bekendstaat om de energieke optredens, met veel muzikanten op het podium en een sterke blazerssectie, zijn er een heleboel droevige liedjes van De Kift te noemen. Sinds het tweede album Krankenhaus (1993) stelt de band zijn liedteksten samen uit zorgvuldig geselecteerde fragmenten uit de wereldliteratuur. Hiervoor worden onder meer teksten van auteurs als Jan Arends, Venedikt Jerofejev, Boris Ryzji, Wolfgang Borger en Anna Achmatova gebruikt. Dit levert voldoende droefenis en tragedie op voor een avondvullend programma.

“Muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt” zoals Volkskrant-journalist Bert Wagendorp het treffend omschrijft.

De Kift werd in 1988 opgericht door Ferry Heijne en Wim ter Weele. In 2013 vierde de band zijn 25-jarig bestaan met een jubileumtour, archiefalbum en -dvd en Het De Kift Festival in Paradiso. De Kift ontving in 2001 de Zilveren Harp als aanmoedigingsprijs en in 2012 de Zilveren Krekel voor de theatervoorstelling Kees de Jongen. De Kift was in 2015 te zien in de leader van het televisieprogramma De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk en maakte de muziek bij de tiendelige documentaireserie De Strijd van de VARA.

Bezetting Wee Mij:
Ferry Heijne (zang, trompet, trombone, gitaar, bariton), Frank van den Bos (piano, accordeon, harmonium, zang, autoharp), Mathijs Houwink (bas), Patrick Votrian (bastuba, trombone, zang), Pim Heijne (gitaar), Wim ter Weele (drum, zang, penseel).

Vanaf heden kunnen er kaarten gekocht worden aan de bar op de openingsavonden van De Groote Weiver. Ook is er kaartverkoop aan de deur.

Leader De Wilde Keuken van Wouter Klootwijk met De Kift


De Kift
Winkelwagen
Scroll naar boven