De Kift

De Kift
  • Concert
zaterdag, dec 09, 2017 Open: 20.30 Aanvang: 21.00 Prijs: €12,50


Voorafgaand aan het 30-jarig bestaan presenteert…

DE KIFT   met de beide benen stevig in het nu

en de blik als altijd ferm vooruit:

BAL   een wonderschoon ouderwets-energiek album over het verstrijken van de tijd.

Trommelend en tetterend, schitterend en schetterend gaat De Kift, over de verschrikkingen heen, op zoek naar het goede, de verwoede tand des tijds te lijf, tot het einde van de schijf.

BAL is het elfde studio-album sinds De Kift in 1988 het licht zag.

Wederom met een rijk arsenaal aan instrumenten: naast gitaren, drums, trompetten en trombones, dit keer uitgebreid met strijkers, percussie, sax en nog veel meer.

Voor de teksten werd geput uit werken van, onder andere, Armando, Büchner, Baudelaire, Bulgakov, Sandburg, Lucebert, Thomas, Tzara, Kerouac, Schwab, Breton, Zjoekovski.

Komt dat horen, komt dat zien! Voorwaarts! Hoorwaarts!

Wat is De Kift

De Kift is een veelkoppige, poëtische fanfare-punkband. Vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie. Met daarnaast een danige dosis gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. Een megamooie mix van magnetizerende muziek. Met Nederlandstalige liedteksten die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

De Kift bracht sinds de oprichting in 1988 tien studioalbums uit, werkte mee aan verschillende theater-, film- en samenwerkingsprojecten, schrijft muziek voor film en televisie en toert met shows in binnen- en buitenland.

Op de prominente website van Pitchfork refereerde Franz Ferdinand aan een recent optreden van De Kift samen met Rats On Rafts als “de beste act die we ooit op een festival hebben gezien”.

Wie is De Kift

De Kift wordt vaak gezien als een grote familie en dat is deels het geval. Marco, de broer van frontman Ferry Heijne, is de zakelijk leider van de groep en neef Pim speelt gitaar. Vader Jan speelde  trompet, moeder An deed jarenlang de merchandise. En achter de schermen is nu ook zoon Tim aanwezig bezig.

Drummer Wim ter Weele is geen familie, maar wel samen met mede-oprichter Ferry de artistiek leider van De Kift. Wim deed de kunstacademie en is verantwoordelijk voor de decors en de vormgeving van alle, handgemaakte, bijzondere albumverpakkingen.

Wie zijn De Kift

Ferry Heijne (zang, trompet, gitaar, bastuba, bariton, trombone)

Wim ter Weele (drums, zang)

Mathijs Houwink (basgitaar)

Pim Heijne (gitaar)

Frank van den Bos (keyboard, accordeon, zang, autoharp)

Lot Vandekeybus (bastuba, trombone, zang)

Saskia Meijs (altviool)

Eilidh Martin (cello)

Roos Janssens (baritonsax)

Marco Heijne (zang, steeldrum, drums)

Patrick Votrian (bastuba, trombone, bariton)

Han Hulscher (trompet)

N.B. – de bezetting wisselt per album, show en project

De Kift

Lagendijk 33 1541 KA Koog a/d Zaan

tel. +31 6 2901 7610 (Marco) www.facebook.com/dekift www.dekift.nl info@dekift.nl


De Kift
Winkelwagen
Scroll naar boven