De Kift – Bidonville

De Kift - Bidonville
  • Concert
zaterdag, nov 22, 2014 Open: 20:30 Aanvang: 21:30 Prijs: 12,50


BIDONVILLE is het nieuwe album van De Kift. Het tiende studioalbum van de Nederlandse band met wortels in zowel punk als fanfare heeft duidelijke banden met literatuur en theater, maar werd ook geïnspireerd door twee documentaires.

De muzikale basis van het album legde De Kift met de gelijknamige muziektheatervoorstelling Bidonville. De Kift maakte deze in samenwerking met acteur Sanne den Hartogh (o.a. De Vloer Op en Oostpool) voor Oerol 2014. Tijdens het populaire theaterfestival op Terschelling speelden ze dit voorjaar vijftien uitverkochte voorstellingen op een enorme, zelfgebouwde vuilnishoop in het bos.

Een vuilstortplaats aan de rand van de stad. Tussen het vuil een aantal figuren. Ooit lachte het leven ze toe, maar ergens zijn ze op de fles gegaan.

De Kift vond inspiratie in de documentaires Dark Days (2000, Marc Singer), over de bewoners van verlaten metrotunnels in New York en De Worm in het Zijn (1993, Maarten Schmidt en Thomas Doebele).

De Kift stelt zijn liedteksten samen uit zorgvuldig geselecteerde fragmenten uit de wereldliteratuur. Op BIDONVILLE komen zowel teksten van auteurs als Juan Rulfo, Slauerhof, Jack Kerouac en Dante Alighieri voor, als ook dialogen uit bovengenoemde documentaires en filmteksten van regisseur en scriptschrijver Terry Gilliam.

Het laatste studioalbum van De Kift kwam in maart 2011 uit: met Brik toerde de band bijna 2 jaar door binnen- en buitenland. Daarna volgden enkele uitstapjes, zoals de jeugdtheatervoorstelling Kees de Jongen in samenwerking met Frank Groothof en een samenwerking met de Rotterdamse post-punkband Rats on Rafts. In 2013 vierde De Kift zijn 25-jarig bestaan met o.a. Het De Kift Festival en een jubileumtour.

En dan is er nog Lotti. Een illusie bracht haar hier heen. Illusies komen een mens altijd duur te staan. Door een illusie is zij langer blijven leven dan goed voor haar was.

De Kift

De Kift is een Nederlandse band met wortels in punk en fanfare en een sterke hang naar literatuur en theater. In 2001 kreeg de band de Zilveren Harp en in 2012 ontvingen ze de Zilveren Krekel voor de jeugdtheatervoorstelling Kees de Jongen.

Bert Wagendorp (Volkskrant) schreef over De Kift: “De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.”

Voorverkoop:

  • Café De Groote Weiver (tijdens openingstijden)
  • Dirk Heijne Muziek – Heiligeweg 11, Krommenie, http://www.dirkheijne.nl/
  • De Kift Webshop  http://dekift.nl/winkel/bidonville-in-de-groote-weiver-ticket/

 


De Kift
Winkelwagen
Scroll naar boven