De stokers + The Phantom Four

De stokers + The Phantom Four
  • Concert
zaterdag, nov 24, 2018 Open: 20:30 Aanvang: 21:00 Prijs: €10


DE STOKERS

 

Banjo, drumkoffer, contrabas, accordeon, toeters en bellen, zingende zaag, stemmen, verdeeld over 7 mannen. De Stokers, voila! Polka, hoempa, balkan, smartlap, ska, country, tja… de Stokers doen er hun eigen ding mee. Nederlandstalige manisch melancholische circuspunk, meer woorden maken we er niet aan vuil. Komt dat zien, komt dat horen!

Meer woorden die we er toch vuil aan maken: Op de fundamenten van “The Solid Rocket Boosters” en “De Hardheid” beginnen enkele stokers aan een nieuw avontuur. Het is eind 2009, tijd voor iets anders. Aangevuld met wat vers bloed en na veel gesleutel en experiment ontstaat de band zoals die er nu staat. De afgelopen jaren hebben De Stokers veel gespeeld. In het standaardcircuit van jongerencentra, poppodia en festivals, maar ook op straat, op veerponten en in huiskamers. De laatste tijd legde de band zich toe op de zogenaamde kofferset, een akoestische setting waarbij het drumstel wordt vervangen door een omgebouwde koffer. Daarmee is de actieradius van De Stokers groter geworden in muzikale zin, maar ook in de optreedmogelijkheden. Van stevig stampend tot gezellig zacht, van binnen naar buiten, alles kan. Na een demo en EP wordt in 2014 “Sjankverloest” gelanceerd, de eerste volwaardige studioplaat, opgenomen in de IJlandstudio’s in Amsterdam en geproduceerd door Thomas Olivier (Human Alert, Pedro Delgados, Hackensaw Boys). Deze plaat geeft een mooie dwarsdoorsnede van het repertoire van De Stokers. Het complete instrumentarium komt voorbij, tot de mondharp aan toe. In 2017 is ‘Daargaje’ gepresenteerd in Paradiso. Dit 12 tracks tellende album is uitgebracht op vinyl en CD. Het drumstel is definitief vervangen door de koffer met toeters en bellen en trompet heeft plaatsgemaakt voor trombone. Het nieuwste Stokersgeluid is warm, vol en volledig. Opnieuw is de productie in handen van Thomas Olivier, ditmaal vanuit Studio Americain in Amsterdam.

De Stokers zijn: Bastian Orth: drums Remy Giraud: accordeon en piano Wiechert Warntjes: gitaar, banjo, ukelele, zingende zaag etc. Daan de Bruyne: basgitaar en contrabas Harm van Putten: zang Menno Vermeulen: saxofoon en zang Eric Dekkers: trombone.

The Phantom Four uit Amsterdam combineren sinds 2004 muziek vanuit alle windstreken (van Arabische volksmuziek tot Zuid-Amerikaanse cumbia) met het typerende geluid van surf-gitaren. Met deze unieke mix van verschillende stijlen hebben ze podia en festivals in Europe en Amerika in exotische dansfeesten omgetoverd. Na een kleine pauze is de band in 2018 terug met een nieuwe live-album nieuwe gitarist en nieuwe energie!

Frontman Phantom Frank behaalde met zijn surfband The Treble Spankers halverwege de jaren ’90 veel succes. Nadat de film Pulp Fiction van Quentin Tarantino met typerende surf-muziek soundtrack een hit werd, surfden The Treble Spankers mee op deze golf. Ze speelden op alle grote festivals zoals Pinkpop en Lowlands, traden op in televisieprogramma’s en deden tours door Europa. Na dit succes begon Phantom Frank in 2004 The Phantom Four. Na wederom vele festivals gespeeld te hebben (Lowlands, Paaspop, Oerol en Bevrijdingsfestivals) en ook een tournee door Amerika wordt de band al een tijdje geroemd als een van ‘s werelds top instrumentale acts. De band deed de afgelopen jaren ook verschillende samenwerkingsverbanden zowel live als in de studio, waaronder een met rapper Rudeboy (frontman van hiphop/rock crossover pioneers Urban Dance Squad). Het nieuwste album heet “Live at Pacific Parc” en bevat live-opnames van de bekendste tracks van de band.
The Phantom Four – Paganini (live at Pacific Parc)

The Phantom Four – Morgana (Live at Pacific Parc)

The Phantom Four – Belly Dance # 6


De Stokers, Phantom Four, Stokers, The Phantom Four
Winkelwagen
Scroll naar boven