Dubbelconcert: FIRST E & ECHOSOUNDER

Dubbelconcert: FIRST E & ECHOSOUNDER
  • Concert
vrijdag, dec 02, 2022 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €6,-


FIRST E
Zaanse indie popband
ECHOSOUNDER
de samenwerking van de drie heren heeft tot een repertoire geleid dat alleen maar aan diepgang wint. Een diepgang die slechts te peilen is met de juiste apparatuur.

Online geen kaarten te krijgen? Er zijn er nog genoeg aan de deur 😉 Boekingen zijn gesloten.

FIRST E

De Zaanse indie popband FIRST E stort zich op bekende en obscure 80’s new wave songs uit de jeugdjaren van de bandleden met muziek van onder meer The Sound, The Smiths, Echo and the Bunnymen, The Church, Depeche Mode, Joy Division, Comsat Angels en Icicle Works.
First E is actief sinds 2010 en maakt compacte songs met de nodige mystiek, lyriek en dynamiek waarbij helden als Archive, Tame Impala, de Berlijnse Bowie en Serge Gainsbourg stiekem rondspoken. De band bracht drie goed ontvangen albums uit. Daarnaast doet First E uiteenlopende ‘tribuuts’ aan muzikale helden. Zo werd in 2018 opgetreden in de grote zaal van Paradiso met werk van de ‘oude’ Pink Floyd/ Syd Barett uit de periode 1967-1969. Onlangs deed de groep een David Bowie tribuut in Filmtheater De Fabriek in Zaandam tijdens de première van de film Moonage Daydream (2022).

ECHOSOUNDER

Het Amsterdamse trio ECHOSOUNDER
Bestaat uit zanger, gitarist Robin Cook, de eerste Brit die de Brexit ruim voorzag en zijn conclusies trok, drummer Casper Gimbrère, de laatste Amsterdammer die de krakersrellen op de Nieuwmarkt zónder kleerscheuren uitkwam en basgitarist Stefan de Prie, de eerste Limburger die buiten de eigen regio oogschaduw ‘iets mannelijks’ wist mee te geven. De teksten van Cook bevatten pakkende metaforen over een dieper begrip van het menselijk onvermogen. Waar Cook zijn inzichten voorheen slechts ventileerde door zijn gitaar te mishandelen, werd hij recent door zijn dwingende klankbord Gimbrère overtuigd om zijn diepere wijsheden in liedvorm te uiten. Mede door het melodieuze anker dat De Prie aan de wilde gitaarstructuren weet te koppelen kunnen we inmiddels stellen dat de samenwerking van de drie heren tot een repertoire heeft geleid dat alleen maar aan diepgang wint. Een diepgang die slechts te peilen is met de juiste apparatuur. Vandaar het Echolood. En vandaar de naam: ECHOSOUNDER

Winkelwagen
Scroll naar boven