Everything Everywhere All At Once

Everything Everywhere All At Once
  • Film
donderdag, mei 04, 2023 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3,-

Regisseur: Dan Kwan & Daniel Schneidert
Jaar: 2022
Land: Amerika
Duur: 139 minuten


Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Graag was ze zangeres geworden maar in plaats daarvan zit ze vast aan een aftandse wasserette. Wat als ze andere levenskeuzes gemaakt had?
Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.
Everything Everywhere All at Once is veel. Het is een komedie, een familieverhaal, sciencefiction en heeft geweldige actiescènes die sterk gechoreografeerd en gemonteerd zijn. Everything, Everywhere, All at Once is misschien ook te veel. Het tempo ligt hoog en het gespring tussen verschillende werelden waar bekende karakters zich opeens net even anders gedragen kan overweldigend zijn.
Everything Everywhere All at Once (Oscar Beste Film) is niet alleen een ode aan de carrière van Michelle Yeoh (Oscar Beste Actrice); maar ook de terugkeer van Key Hun Quan die na zijn rollen in Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) en The Goonies (1985) nauwelijks meer acteerde en nu direct een Oscar voor de Beste Mannelijke Bijrol incasseerde; en natuurlijk Jamie Lee Curtis die, onherkenbaar geschminked, meer blijkt te kunnen dan alleen gillen in een Halloween-deel (Oscar Beste Vrouwelijke Bijrol).


Winkelwagen
Scroll naar boven