28e Fakkeloptocht tegen Discriminatie

28e Fakkeloptocht tegen Discriminatie
  • Info
woensdag, dec 24, 2014 Open: 17:30 Aanvang: 19:30 Prijs: gratis


Niet tegenover, maar mét elkaar

Voor de 28e achtereenvolgende keer vindt op 24 december een Zaanse fakkeloptocht tegen discriminatie plaats. Helaas blijft het nodig om tegenwicht te bieden aan onverdraagzaamheid. De gezamenlijke anti-discriminatiebureaus ontvingen in 2014 een recordaantal klachten van mensen die zich onheus bejegend voelden vanwege hun afkomst, handicap, geslacht, godsdienst, seksuele gerichtheid of andere niet ter zake doende kenmerken. Dat was onder meer te wijten aan PVV-leider Geert Wilders, die tijdens een verkiezingsbijeenkomst zei ‘minder Marokkanen’ te willen ‘regelen’. Zijn uitspraak staat symbool voor de onbevangenheid die sommigen beheerst als het gaat om uithalen naar minderheden.

Het aantal discriminatiemeldingen groeit overigens al jaren, maar is desondanks slechts het topje van een flinke ijsberg. Ook in de regio is een voortgaande verharding merkbaar. Het debat over de multiculturele samenleving wordt almaar scherper en ongenuanceerder.

Zorg voor tegenwicht!

Op kerstavond stellen wij ons intolerant op tegen intolerantie. En laten we zien dat we onverdraagzaamheid niet verdragen. In woord en in daad. De breed gedragen fakkeloptocht op kerstavond stimuleert een samenleving waarin plaats is voor iedereen. Het Bureau Discriminatiezaken hoopt dat de opkomst van welwillende mensen groot is, net als in de voorgaande jaren.

Maaltijd en muziek

Liefhebbers van een (vleesloos) diner kunnen op 24 december al om 18.00 uur terecht in De Groote Weiver. De maaltijd kost €5,-. Voor het diner is reserveren verplicht, via telefoonnummer 075-6125696 of via info@bdzaanstreek.nl.

Voorafgaand aan de fakkeltocht brengt de stadsdichter van Zaanstad, Kees-Jan Sierhuis, enkele toepasselijke teksten ten gehore.

Verzamelen

Het verzamelen voor de fakkeloptocht, die ongeveer 45 minuten duurt, begint om 19.30 uur. Om 20.00 uur gaat de tocht van start, traditiegetrouw begeleid door het Alkmaars Straatorkest. De tocht voert door Wormerveer en Krommenie.

Fakkels zijn ter plekke te koop voor €2,-.

Informatie over de fakkeloptocht:

Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek/Waterland

Botenmakersstraat 42, 1506 TE Zaandam

075-6125696

info@bdzaanstreek.nl

www.bureaudiscriminatiezaken.nlWinkelwagen
Scroll naar boven