Fakkeloptocht (video)

Fakkeloptocht (video)
vrijdag, dec 24, 2021 Open: 19:30 Aanvang: Prijs:
Iedereen is anders, iedereen is gelijk

Iedereen is anders, iedereen is gelijk

Kerstavond 24 december 2021 geen fakkeloptocht, maar een film online

De fakkeloptocht kent een lange traditie. De fakkeloptocht tegen racisme en discriminatie op kerstavond in Wormerveer/Krommenie. Elk jaar doet een grote groep mensen mee. Dit jaar kan de optocht niet doorgaan door corona. Toch blijven we waakzaam. In plaats van een fakkeloptocht zet het Comité 24.12 een filmbericht online. Kijk voor het boeiende filmbericht vanaf 24 december 2021 om 19.30 uur op de het YouTube kanaal van De Groote Weiver of www.deorkaan.nl

Een filmbericht waarin betrokken personen zich presenteren: jong en oud, uit politiek en cultuur, bekend en onbekend.

Iedereen is anders. Verschillen zijn normaal. Er is verschil in sekse, afkomst, leeftijd, seksuele gerichtheid enzovoort. Iedereen mag (gelukkig) anders zijn.

Iedereen is gelijk. Iedereen heeft ‘recht op burgerrechten’. Iedereen behoort mee te kunnen doen. Helaas is dit nog niet altijd normaal door discriminatie en racisme. Bij sommige werkgevers of uitzendbureaus. Bij sommige huiseigenaren. Bij sommige diensten van de overheid. Racisme en discriminatie blokkeren het vinden van een stageplek, een baan of een woning. Vooroordelen en discriminatie zetten burgers klem die voor een kinderopvang-toeslag een beroep deden op de belastingdienst.

Er is alle reden om waakzaam te blijven tegen racisme en discriminatie.Winkelwagen
Scroll naar boven