Fakkeloptocht tegen discriminatie (+buurtmaaltijd)

Fakkeloptocht tegen discriminatie (+buurtmaaltijd)
  • Buurtmaaltijd
  • Info
zaterdag, dec 24, 2022 Open: 18:00 Aanvang: 18:30 Prijs:


Reserveren is alleen nodig voor de maaltijd.

Iedereen Anders, Iedereen Gelijk

Op Kerstavond 24 december wordt onder het motto “Iedereen anders, Iedereen gelijk” de traditionele fakkeloptocht gelopen tegen racisme en vreemdelingenhaat.
Na 2 jaar digitaal protest kunnen, mogen en moeten wij weer in actie komen.
We leven in een wereld die verscheurd wordt door oorlogen en conflicten. Miljoenen mensen zijn op de vlucht.
We gaan volgend jaar de afschaffing van de slavernij vieren, maar hoeveel mensen zijn nog onvrij vanwege hun kleur, geaardheid, geloof? Hoeveel mensen worden er nog steeds buitengesloten en uitgesloten?
Wij leven in een land waar artikel 1 van de Grondwet zegt dat iedereen er mag zijn. Dat iedereen gelijke rechten heeft. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar is het niet in de praktijk. Er is racisme, er is discriminatie, mensen worden buitengesloten.
Wij zullen met elkaar pal moeten staan voor onze Grondwet, te beginnen met artikel 1., die luidt:
“Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

De fakkeloptocht start 24 december, 19.30 vanaf De Groote Weiver, Industrieweg 1a, Wormerveer. Fakkels zijn aanwezig.
Spreker is Songul Mutluer, 2e Kamerlid voor de PvdA en voormalig wethouder in Zaanstad.
Voorafgaand aan de tocht is er een maaltijd. Wie mee wil eten kan zich via dit evenement aanmelden. Voor vertek van de tocht wordt er muziek gemaakt door Tuncer en na afloop is er een optreden van Coco entrologyco.
De route loopt van De Groote Weiver naar de oude burgemeesterswoning aan de Zuiderhoofdstraat in Krommenie. Daar wordt buiten een toespraak gehouden door Songul Mutluer en wordt door de bewoners van de burgemeesterswoning warme chocolademelk geschonken. De tocht gaat verder naar De Vrijheidsboom aan het Arinkplein waar het Alkmaars Straatorkest een klein optreden verzorgt. Via het Weiver en hoek Zuiderhoofdstraat-Snuiverstraat (waar de eerste edities van de fakkeloptocht 36 jaar geleden begonnen) lopen we terug naar De Groote Weiver.Boekingen zijn gesloten. Reserveren kan vanaf maandag 19 december
Winkelwagen
Scroll naar boven