Fakkeloptocht tegen discriminatie

Fakkeloptocht tegen discriminatie
  • Info
zaterdag, dec 24, 2016 Open: 17:30 Aanvang: 19:30 Prijs: Gratis
Iedereen anders, Iedereen gelijk

“Iedereen anders, Iedereen gelijk”
Achter deze leus lopen op kerstavond 24 december weer vele mensen voor de 29e keer een fakkeloptocht door de straten van Krommenie.

Wij willen aandacht vragen voor een samenleving waarin we ons allemaal welkom en veilig voelen. Waarin we ongeacht afkomst, politieke overtuiging, geloof of seksuele geaardheid elkaar respecteren.

Wij willen staan voor een verdraagzame samenleving waarin we niet zoeken naar onze verschillen maar naar datgene wat ons verbindt. Want alleen met elkaar maken wij Nederland tot een land waarin wij met vertrouwen naar de toekomst kijken. Respectvol met elkaar omgaan, naar elkaar luisteren en elkaar proberen te begrijpen. Want uiteraard verschillen we van mening, we leven tenslotte in een democratie die stevig verankerd is in onze Grondwet.

Daarom de leus: iedereen anders, iedereen gelijk.

Maaltijd en muziek
Liefhebbers van een vegetarisch diner kunnen op 24 december al om 17.30 uur terecht in De Groote Weiver. De maaltijd start om 18.00 en kost €6,-. Voor het diner is reserveren verplicht via info@degrooteweiver.nl

Verzamelen
Het verzamelen voor de fakkeloptocht, die ongeveer 45 minuten duurt, begint om 19.30 uur. Voorafgaand aan de tocht zal Burgemeester Peter Tange van Wormerland het publiek toespreken. Om 20.00 gaat de tocht van start, traditiegetrouw begeleid door het Alkmaars Straatorkest. De tocht voert door Wormerveer en Krommenie. Fakkels zijn ter plekke te koop voor €2,50.Winkelwagen
Scroll naar boven