Flickering Lights

Flickering Lights
  • Film
donderdag, sep 14, 2023 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3,-

Regisseur: Anders Thomas Jensen
Jaar: 2000
Land: Denemarken
Duur: 109 Minuten


De onhandige gangster Thorkild viert zijn 40ste verjaardag in mineur: zijn vriendin laat ‘m zitten, het verrassingsfeestje ontaardt bijna in een bloedbad en zijn baas geeft hem lullige opdrachten. Samen met zijn collega’s van de ‘beruchte’ Eskimogang slaat hij uiteindelijk een grote slag in Kopenhagen. Met de buit willen ze een luilekker leventje leiden in het zonnige Barcelona. Helaas stranden ze bij een verlaten restaurant op het Deense platteland, dat ze na enige introspectie over hun ongelukkige jeugd en hun onzekere toekomst ombouwen tot een gezellig en bloeiend familierestaurant. Deze ideale schuilplaats blijkt toch niet zo idyllisch als Thorkilds vroegere baas én een andere onverwachte gast opduiken.
Flickering Lights is de debuutfilm van Anders Thomas Jensen en zet direct de toon voor zijn latere films (Adam’s Apples, 2005; Green Butchers, 2007;, Men and Chicken, 2015 en Riders of Justice, 2020). Een gezelschap van zonderlinge maar wel levensechte karakters (Thomas Jensen werkt vaak met dezelfde groep acteurs), donkere humor gekoppeld aan absurdisme, vreemde flashbacks . En dan met een extra twist die alles nog onvoorspelbaar maakt.
Flickering Lights is wellicht niet de beste film uit Anders Thomas Jensen zijn kleine oeuvre, maar een slechte film heeft hij nooit gemaakt.


Winkelwagen
Scroll naar boven