Folkavond: Krek + Baloney + Fishermans Bend

Folkavond: Krek + Baloney + Fishermans Bend
  • Concert
zaterdag, apr 11, 2015 Open: 20:30 Aanvang: 21:00 Prijs: €5
Ierse & Schotse Folkmuziek

Baloney

Baloney is een groep van vier enthousiaste muzikanten, met een voorliefde voor muziek, die op de Ierse en Schotse muziektraditie is gebaseerd. Elk lid van de groep, levert zijn of haar eigen persoonlijke bijdrage aan de zang en begeleiding, alsmede het spel op een melodie-instrument.

Baloney speelt niet alleen de eigen arrangementen, die op de traditionele muziek zijn gebaseerd, maar ook zelf geschreven nummers. De optredens worden gekenmerkt door veel afwisseling. De traditionele liedjes, songs en ballads die worden gebracht handelen over liefde, oorlog en heimwee. Zeworden afgewisseld met opzwepende jigs, reels en andere instrumentals, waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten.

In 1998 startte de band onder deze naam met de eerste optredens in het Swarte Paert in Twisk, West Friesland Radio en het straatmuzikantenfestival in Medemblik. Daarna volgden nog vele optredens in heel Nederland variërend van concerten in kerken, kroegen, culturele centra en festivals, maar ook optredens op feesten, bruiloften, tijdens exposities en met straatoptredens. Wij zijn:

Persfoto-Baloney

Marco Baartse: uilleann pipes, concertina, Ierse bouzouki, gitaar, low- & penny whistle, bodhrán en zang
Ben Dijkhuis: steelstring folkgitaar, klassieke (Spaanse) gitaar, mandoline, mondharmonica, djembée en zang.
Dick Gerritsen: trekzak, bodhrán, spoons en zang
Jantine Leeflang: low & penny whistle, fiddle, steelstring folkgitaar (DADGAD-stemming) en zang.
Eric Dijkhuis: geluidstechniek.
Website: www.baloney.nl
Facebook: www.facebook.com/pages/Baloney/282449855121024

De “Fisherman’s Bend”, oftewel  “De vissersknoop”.

Is een tweetal oude vrienden,  namelijk Gerrit Kuyt en Jeroen Stam, zij kennen elkaar al vanaf hun studietijd begin jaren 70. Zij hadden en hebben  beiden hart hebben voor Ierse, Engelse, Vlaamse, Hollandse, Duitse, Franse en Amerikaanse “traditionele muziek”. In 1974 startten zij een 2-mans formatie onder de naam “Matthew Quintall”.  Onder deze naam hebben zij verschillende keren opgetreden.

Fishermans-bend

Deze vaak onderschatte muzieksoort bevat alle menselijke emoties, verpakt, in een stevig ritme of een prachtige langzame ballade, waarin strijdlust, verdriet, vreugde en alles wat een mens op zijn levenspad kan tegenkomen, in een muzikaal jasje.

Zij proberen deze muziek te beleven door middel van eigen arrangementen, ondersteund  door gitaar, bas, banjo en mandoline en natuurlijk tweestemmig gezang. Elk liedje wordt voorzien van een korte tekst en uitleg of anekdote die van toepassing is. Stevige drink – en strijdliederen, worden moeiteloos afgewisseld door prachtige ballads vol heimwee, verdriet en verlangen. Met name de Ierse of Keltische muziek onderscheidt zich in deze muziekvorm.

KreK

Keltische folk. Vooral Iers en Schots. Maar Wales, Bretagne, Galicië, Appalachen en andere streken laten we niet links liggen. Altijd op onze manier.


Baloney Celtic Music, Fisherman's Bend, Krek
Winkelwagen
Scroll naar boven