Folkavond met Baloney, Fishermen’s Bend & Avem

Folkavond met Baloney, Fishermen’s Bend & Avem
  • Concert
zaterdag, apr 23, 2016 Open: 20:30 Aanvang: 21:00 Prijs: € 5,-


Een avond vol folkmuziek!

Baloney is een groep van vier enthousiaste muzikanten, met een voorliefde voor muziek, die op de Ierse en Schotse muziektraditie is gebaseerd. Elk lid van de groep, levert zijn of haar eigen persoonlijke bijdrage aan de zang en begeleiding, alsmede het spel op een melodie-instrument.

BaloneyBaloney speelt niet alleen de eigen arrangementen, die op de traditionele muziek zijn gebaseerd, maar ook zelf geschreven nummers. De optredens worden gekenmerkt door veel afwisseling. De traditionele liedjes, songs en ballads die worden gebracht handelen over liefde, oorlog en heimwee. Ze worden afgewisseld met opzwepende jigs, reels en andere instrumentals, waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten.

Fishermen’s Bend Is een tweetal oude vrienden, namelijk Gerrit Kuyt en Jeroen Stam, zij kennen elkaar al vanaf hun studietijd begin jaren 70. Zij hadden en hebben beiden hart hebben voor Ierse, Engelse, Vlaamse, Hollandse, Duitse, Franse en Amerikaanse “traditionele muziek”. In 1974 startten zij een 2-mans formatie onder de naam “Matthew Quintall”. Onder deze naam hebben zij verschillende keren opgetreden.

Fishermans bendDeze vaak onderschatte muzieksoort bevat alle menselijke emoties, verpakt, in een stevig ritme of een prachtige langzame ballade, waarin strijdlust, verdriet, vreugde en alles wat een mens op zijn levenspad kan tegenkomen, in een muzikaal jasje.

Zij proberen deze muziek te beleven door middel van eigen arrangementen, ondersteund door gitaar, bas, banjo en mandoline en natuurlijk tweestemmig gezang. Elk liedje wordt voorzien van een korte tekst en uitleg of anekdote die van toepassing is. Stevige drink – en strijdliederen, worden moeiteloos afgewisseld door prachtige ballads vol heimwee, verdriet en verlangen. Met name de Ierse of Keltische muziek onderscheidt zich in deze muziekvorm.

Avem bestaat uit drie meiden die heel ongedwongen, eigenwijze muziek maken.


Avem, Baloney Celtic Music, Fisherman's Bend
Winkelwagen
Scroll naar boven