HalfMoon HalfSun

HalfMoon HalfSun
vrijdag, mrt 31, 2017 Open: 20:15 Aanvang: 20:30 Prijs: Vrijwillige bijdrage
Dolerperformance

Op vrijdagavond 31 maart verzorgt het ‘performing arts’ gezelschap HalfMoon HalfSun een dolerperformance in De Groote Weiver. De performance begint om 20.30 uur met een korte inleiding van Olivier Rijcken. Zaal open vanaf 20.15 u. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

HalfMoon HalfSun is een ‘performing arts‘ gezelschap bestaande uit Katherina Bornefeld, Ditmer Weertman en Olivier Rijcken. Ingetogen minimale muziek, gedragen klanken, rustgevende sfeer waarin intrigerende patronen samenkomen in een ‘dolerperformance’.

Dolers zijn de patronen die Olivier Rijcken sinds 2011 maakt in verschillende materialen en op uiteenlopende schaal. Het zijn universele vormen die hij intuïtief rangschikt tot een open en evenwichtig lijnenspel. Ze staan voor beweging, verbinding en je-weg-vinden-in-een-veranderende-wereld. Tijdens een 30 à 45 minuten durende performance zorgen drummer/percussioniste Katherina Bornefeld en klarinettist/saxofonist Ditmer Weertman, op basis van improvisaties, voor de muzikale performance terwijl Olivier Rijcken een doler laat ontstaan in een dun laagje zand op de vloer.

Katherina Bornefeld heeft meer dan 30 jaar ervaring op internationale podia als drummer van de Nederlandse band The Ex. Daarnaast is zij gediplomeerd klanktherapeut en verzorgt ze klankconcerten en klankmassages zoals te zien is op www.klankkristal.nl

Ditmer Weertman is saxofonist en klarinettist. Hij speelt ondermeer in jazzformatie en indie-rockband King Champion Sound, naast eigen verkenningen en projecten. Olivier Rijcken is illustrator en kunstenaar. Zijn meest geliefde project zijn de dolers waarover meer te vinden is op www.dolers.com.Winkelwagen
Scroll naar boven