Heldenkoffie (Kopi Pahlawan)

  • Buurtmaaltijd
  • Info
vrijdag, dec 19, 2014 Open: 19:00 Aanvang: 19:30 Prijs:


Aansluitend op de buurtmaaltijd vanaf 19:30 een uur lang de mogelijkheid tot het nuttigen van een kop koffie met een boodschap.

Initatiefnemer : Mona Bidaya-
Organisatie : Baraka Nusantara, Jakarta, Indonesië
Project : Steun koffie boeren en Educatief centrum (Rumah Belajar Sankabira)
Plaats project : Sembalun, East Lombok, West Nusa Tenggara

De uitdaging
Ergens in een rustiek dorpje op Lombok, Indonesië, wordt al jarenlang heerlijke koffie verbouwd. Koffie waar te weinig mensen van genieten. De boeren doen al generaties lang wat ze moeten doen, maar helaas breekt er een periode aan dat dit niet meer genoeg is. De boeren zijn niet meer in staat om in hun eigen onderhoud te voorzien. Ondernemen en kennis van het verbouwen en produceren van koffie dreigt achter te lopen op de hedendaagse ontwikkelingen. Baraka Nusantara wil de bewoners van Sembalun hierbij ondersteunen!

Zij hebben 2 doelen:
1) Steun educatief centrum/studiehuis. In dit centrum worden de huidige en toekomstige boeren geschoold in het optimaal verbouwen van de perfecte koffieboon. Daarnaast wordt aandacht besteed aan het ondernemen.
2) Afzetmarkt vergroten. Afnemers vinden buiten Lombok, buiten Indonesië en buiten Azië.

Op welke manier?
De koffie laten proeven! Mensen kennis laten maken met Kopi Pahlawan. Een paar uurtjes in een koffiezaak
of op een evenement de koffie aanbieden. Mensen mogen zeggen wat ze ervan vinden en een donatie geven voor het project. Daarnaast wil de organisatie in gesprek met mogelijke afnemers voor in de toekomst.Winkelwagen
Scroll naar boven