‘Het mannetje in mijn gitaar’

'Het mannetje in mijn gitaar'
  • Concert
  • Theater / literaire
zaterdag, dec 01, 2018 Open: 20:30 Aanvang: 21:30 Prijs: €10
Over leven en werken van Cornelis Vreeswijk

‘Het mannetje in mijn gitaar’

Cornelis Vreeswijk, geboren in IJmuiden, maar wereldberoemd in Zweden. Een jaarlijks festival, een parkje en een standbeeld herinneren aan hem. Dichter, zanger, muzikant.

In ons land vrijwel alleen nog bekend bij een oudere generatie door zijn hits: ‘De nozem en de non’, ‘Veronica’ of ‘Bakker de Baksteen’. Maar Vreeswijk is nog zoveel meer.

Daar willen de mannen van ‘Cornelissen’ u mee kennis laten maken; zijn liederen over drank, vrouwen, het leven en de dood, politiek en het milieu. Natuurlijk de hits, maar ook minder bekend werk en een tip van de sluier over het leven en lijden van Cornelis Vreeswijk oplichten, waarbij er verbanden worden gelegd die nog niet eerder zichtbaar waren.

‘Cornelissen’ zijn:

Frans de Wit, spel en zang. Speelde toneel bij o.a. Toneelgroep Amsterdam, RoTheater, Made in da Shade en veel meer. Tientallen rollen in films en tv-series, van ‘Loos’ van Theo van Gogh tot ‘Smeris’ bij BNN. Zingt sinds 1980 in bandjes, zoals Frenz Fried en de Frimo’s, Rockin’ Belly Bende, De Volle Pont.

Friedrich Hlawatsch, gitaar, viool, mandoline en zang. Speelde o.a. in CCCinc, Slumberlandband, Drie Heren, componeerde mede de muziek voor de tv-series ‘Mus’ en ‘Vliegende Koffers’, schreef gedurende een jaar wekelijks de tekst voor een actueel lied met muziek van Arthur Ebeling voor ‘Het Paleis’ van de KRO radio en heeft nu, naast ‘Cornelissen’ het project ‘Die Niederlieder’, Nederlandse liederen vertaald in het Duits.

Fred Kienhuis, gitaren, zang en kenner van populaire muziek. Eerste optreden met punkband The Snipers op veertienjarige leeftijd. Vervolgens zanger/gitarist van The World War Rockers (post-punk), The Black Slack (Rockabilly), The Jack of Hearts (Rock) en de Snevo’s (Nederlandstalige rock). Samen met Friedrich gespeeld met de Droomooms, The Blue Moon Boys, en Trio Royal.

Tussendoor jarenlang studiowerk gedaan, en een enorme hoeveelheid muziek voor tv, reclame en film gecomponeerd en geproduceerd.

Vormt het duo Flower of Hope met danseres/zangeres Sophia Maria Kienhuis (wel familie – een nicht).

Blijf op de hoogte van ‘Cornelissen’: facebookpagina ‘Het mannetje in mijn gitaar’.

 

Vooraf aan ‘Het mannetje in mijn gitaar’, de enige echte Fred Piek!

Fred Piek 

Van jongs af aan is Fred Piek gegrepen door de schoonheid en kracht van de folkmuziek. Hij houdt de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Nederland.

Fred richtte in 1972 de Folkrock groep Fungus op. De band schreef historie met het vertolken van Nederlandse en Britse traditionals met een totaal nieuwe sound. De eerste LP werd een groot succes mede door de single “Kaapren Varen”. De band maakte daarna nog vier LP’s en maakte trad op in binnen- en buitenland.

Na de periode met Fungus speelde hij in the Amazing Stroopwafels (“Oude Maasweg”) en later in 3Heren. Hij werkte samen met Lennaert Nijgh aan zijn eerste solo LP en maakte later een album met eigen werk (Soms een Moment). Met de CD “Vroeger is terug” keerde Fred weer terug naar de folkmuziek. De samenwerking met slagwerker Louis Debij resulteerde in het bijzondere project “de Drummer en de Zanger”.

In 2015 is het nieuwe album “Ballads” met vertolkingen van Engelse en Schotse traditionals verschenen. Dit repertoire vormt de basis van het nieuwe programma waarmee Fred op dit moment door het land trekt.


Cornelissen, Fred Piek
Winkelwagen
Scroll naar boven