Hillsphere, Extremities & The Evolutionist

Hillsphere, Extremities & The Evolutionist
  • Concert
zaterdag, feb 02, 2019 Open: 20:30 Aanvang: 21:00 Prijs: €5
Podium de Flux

-HILLSPHERE-
Hillsphere is een collectief opgezet door Elias Mayer dat dient als vorm van muzikale en persoonlijke expressie. De band benadert een breed spectrum wat veelal erkend wordt als een combinatie van progressieve Rock en Metal waarin enorm veel ruimte wordt gemaakt voor het emotionele en atmosferische aspect. Dit jaar verscheen het langverwachte debuutalbum ‘Florescence’ dat door zowel publiek als pers meteen met lovende kritiek werd ontvangen.
Afgevuurd met een druk bezochte releaseshow in Sugarfactory, Amsterdam, opgevolgd door een support show voor Soen in een uitverkocht Baroeg, Rotterdam, zal Hillsphere op zaterdag 2 februari het podium van De Groote Weiver betreden.

-EXTREMITIES-
Extremities is een progressieve / groove metal band uit Eindhoven, Nederland en werd opgericht in 2015. Hun muziek neemt invloed van bands als Textures, Gojira en Opeth. De liedjes zijn dynamisch en combineren zware riffs met zachte ambient gitaarmelodieën, en afwisselend catchy cleane hooks, vaak snelle harde vocalen en tonaal geschreeuw. Extremities tranen treden uit elkaar met hun energieke live-uitvoering en laat het publiek verbaasd en hongerig naar meer. De band was gecoacht door leden van Textures, Epica, Within Temptation en Alkaloid. Na slechts een korte tijd samen te zijn geweest er werden onder andere optredens gegeven op oa Dynamo Metal Fest, Baroeg Open Air, Eurosonic Noorderslag en Complexity Fest. Stadia werden gedeeld met namen als Anthrax, Textures en Ihsahn. In 2016 bracht de band hun debuut-EP “Rakshasa” uit op Dynamo Metal Fest voor 5000 mensen. Deze EP kreeg zeer positieve reacties in het hele land en in het buitenland. Extremiteiten begonnen hun vervolgalbum op te nemen in de zomer van 2017. Na een tournee van een maand door Europa met progressieve metal-titans Textures, Extremities brachten hun eerste volledige album, “GAIA”, uit op 18 januari. “Er zijn bands die in een hele carrière niet zullen doen wat Extremities met hun debuut Gaia heeft gedaan.”

-THE EVOLUTIONIST-
The Evolutionist is een nieuwe progressieve Metalcore bezetting uit Noord-Holland dat reeds een jaar na bestaan aanzienlijk bekijks heeft weten te trekken. Met de recent uitgekomen EP ‘Locked In Time’ op zak, heeft de band zich op verschillende podia in Nederland vertoond. Binnenlandse Metal media heeft ze tot op heden dan ook goed onder de aandacht gebracht. Zoals eerder met voorprogramma shows voor bands als Bleed From Within, The Charm The Fury en Carcer City werd bewezen, zal The Evolutionist een muur van geluid op je af werpen die een adembenemende indruk zal achter laten.


Extremities, Hillsphere, The evolutionist
Winkelwagen
Scroll naar boven