Hush… Hush, Sweet Charlotte

Hush... Hush, Sweet Charlotte
  • Film
donderdag, dec 09, 2021 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3

Regisseur: Robert Aldrich
Jaar: 1964
Land: Amerika
Duur: 135 minuten


Robert Aldrich, 1964, Verenigde Staten, 133 minuten
Bette Davis, Olivia de Havilland en Joseph Cotten
Engels gesproken, Engels ondertiteld
 
Charlotte Hollis is een rijke oude vrijster in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze wordt door haar omgeving vermeden omwille van een moord die ze veertig jaar geleden gepleegd zou hebben. Haar schuld werd echter nooit bewezen. Ruim drie decennia later leeft Charlotte alleen op de ouderlijke plantage en nog steeds in het verleden. Overdag krijgt ze hulp van haar trouwe dienster Velma. Die krijgt het soms zwaar te verduren, want Charlotte is geestelijk niet helemaal stabiel. Enkel met haar nicht Miriam houdt ze sporadisch contact. Wanneer ze gesommeerd wordt de familievilla te verlaten omdat de staat een weg wil aanleggen op die plek, raakt ze compleet van slag. In paniek belt ze haar Miriam om te vragen of zij ervoor kan zorgen dat ze in haar woning kan blijven.
Na het succes van de memorabele thriller ‘What Ever Happened to Baby Jane?’ (1962) zag actrice Joan Crawford het niet zitten om weer tegenover haar eeuwige rivale Bette Davis te staan. Een vervangster werd gevonden in de vorig jaar op 104-jarige leeftijd overleden Olivia de Havilland. Zij kon wel met Davis door een deur, wellicht omdat ze zelf ook in een soortgelijk beruchte vete verwikkeld was, namelijk die met haar eigen zuster Joan Fontaine.
De Havilland, vooral bekend geworden van haar vele films met Errol Flynn als tegenspeler en haar rol in het filmepos Gone with the Wind, was in 2020 de laatst overgebleven grote filmster uit de jaren 30 en 40 en de oudste nog levende Oscar-winnares. Tussen haar en zus Fontaine is het nooit meer goed gekomen, maar ze zijn tot op heden nog steeds de enige zusters die beiden een Oscar voor beste actrice in de wacht sleepten.


Scroll naar top