Infodoc – Geld

  • Info
vrijdag, jan 10, 2014 Open: 20:15 Aanvang: 20:30 Prijs: €0,-


Op vrijdag 10 januari zal Ben Baars, tijdens de Infodoc serie in De Groote Weiver te Wormerveer, op een bevlogen en begrijpelijke manier inzicht geven in ons huidige monetaire stelsel en suggesties doen hoe een duurzamer en eerlijker systeem zou kunnen werken. Als voorbeeld van complementair Zaans geld zal Danielle Schouten van LETS Zaanstreek toe lichten hoe zij te werk gaan.

Toegang is gratis, aanvang 20.15 uur, zaal open om 20 uur.

“Geld lijkt de meest bepalende factor in ons leven maar . . . het geld is op. Deskundige draaien wanhopig aan de knoppen van de geldmachine om hem weer aan de praat te krijgen. Hij draait al 5 jaar met verlies en de kosten lopen in de miljarden. De machine is oud en valt steeds vaker stil. Hij is aan modernisering toe. Wij willen een machine die minder vervuilend is en de welvaart beter verdeelt over de mensheid”, aldus Ben Baars, voormalig topmanager en innovator. Ben biedt de geïnteresseerden een kijkje in de ontwikkeling van de modernisering naar een meer duurzame geldmachine en hoe je met je democratische recht een bijdrage kunt leveren.

LETS Zaanstreek staat voor Local Exchange Trading System en bestaat uit een snel groeiende groep mensen die lokaal een ruileconomie opzet. De landelijke tendens van ‘delen is het nieuwe hebben’, vindt ook in de Zaanstreek gehoor. Danieelle Schouten geeft aan hoe het ruilen van goederen en diensten haar leven verrijken en anderen inspireren ook deel te gaan nemen.

De lezing maakt onderdeel uit van de INFODOC serie van De Groote Weiver en Transition Town Zaanstreek die ingaat op de veranderingen die nodig zijn voor een duurzamere wereld. Een Transition Town is een vrolijke burgerbeweging die lokaal het wonen, werken en leven wil verduurzamen en minder afhankelijk wil laten zijn van fossiele brandstoffen. Het ‘niet wachten op de overheid maar zelf aan de slag gaan’, en ‘iedereen kan meedoen’ zijn terugkerende motto’s.

Informatie ontvangen of op de mailinglijst komen kan met een mailtje naar ttzaanstreek@gmail.com of check: www.zaanstreek.transitiontowns.nl
Zie ook www.letszaanstreek.nl, tevens te vinden op FacebookWinkelwagen
Scroll naar boven