Infodoc: (groene) buurtprojecten en stadstuinbouw

Infodoc: (groene) buurtprojecten en stadstuinbouw
  • Workshop
vrijdag, nov 13, 2015 Open: 18:00 Aanvang: 20:00 Prijs: gratis (donaties welkom!)
Een goede bodem voor (groene) buurtprojecten en stadstuinbouw

Om: 20:00
Zaal open: 19:30
Entree: gratis  (donaties welkom)

Let op: De Groote Weiver is vanaf 18:00 uur geopend!

De Zaanstreek kent inmiddels een heerlijke wildgroei aan groene buurtprojecten en stadstuinbouw. Het is dus tijd om te kijken waar we nu staan! Aansprekende initiatieven als de Monettuin in Zaandam en de For-tuin in Krommenie zijn gestopt of bezig af te bouwen. Bij de Weeftuinen in Koog-Zaandijk werden metalen in de grond gevonden. Hoe zijn ze daar mee omgegaan? Hoe kunnen wij er voor zorgen dat opgedane kennis bewaard wordt, aansprekende projecten deel blijven van deze prachtige groene traditie? Hoe kunnen we een platform oprichten waar we alle kennis en inspirerende verhalen kunnen bundelen, maar ook duidelijke afspraken kunnen maken met gemeente en andere partijen? Elkaar kunnen vinden, inspireren en steunen geeft al die projecten nog meer groeikracht.

Al een tijd blijkt er behoefte te zijn aan bundeling van kennis en kracht. Transition Town Zaanstreek probeert een aanzet te geven voor het oprichten van een dergelijk platform. Tijdens deze infodoc gaan we kijken of het ons gaat lukken. Deze avond is tevens het (lang verwachte) vervolg op een eerder gehouden avond over stadstuinbouw van het platform Aan de Zaan. Het idee is om met een vaste groep meerdere avonden te organiseren, op andere aansprekende locaties om iedereen een kans te geven om hun steentje bij te dragen. Samen groeikracht geven aan prachtige buurtinitiatieven. De tijd is er rijp voor en de tijd is vrijdag 13 november!

Vóór de infodoc is het mogelijk om rond half zeven bij De Groote Weiver aan te schuiven voor de buurtmaaltijd. Een gezellige en gezonde hap voor 6 euro. Reserveren vanaf 18:00 uur in De Groote Weiver zelf.

De avond maakt onderdeel uit van de INFODOC serie van De Groote Weiver die ingaat op het thema transitiecultuur. Dit zijn de veranderingen die nodig zijn voor een duurzamere wereld. Een Transition Town is een vrolijke burgerbeweging die lokaal het wonen, werken en leven wil verduurzamen en minder afhankelijk wil laten zijn van fossiele brandstoffen. Het ‘niet wachten op de overheid maar zelf aan de slag gaan’, en ‘iedereen kan meedoen’ zijn terugkerende motto’s.

Informatie ontvangen of op de mailinglijst komen kan met een mailtje naar info@transitiontownzaanstreek.nl  of check: http://transitiontownzaanstreek.nlWinkelwagen
Scroll naar boven