Infodoc: Mini-cursus transitie principes

Infodoc: Mini-cursus transitie principes
  • Info
vrijdag, mei 22, 2015 Open: 18:00 Aanvang: 19:30 Prijs: Donatie
Met buurtmaaltijd v.a. 18:00uur

Op vrijdag 22 mei zal Paul Hendriksen, mede-initiator en bestuursvoorzitter van Transition Town Nederland, tijdens de mini-cursus ingaan op de principes, drijfveren en gedachten achter deze wereldwijde burgerbeweging. De cursus vindt plaats in De Groote Weiver, Industrieweg 1a in Wormerveer start om 19.30 uur. Er wordt een bijdrage verwacht van de deelnemers op basis van waardebepaling achteraf. Mensen die vooraf mee willen eten met de vegetarische buurtmaaltijd kunnen om 18.00 uur voor €6 p.p. kaartjes kopen aan de bar(!)

Transition Town Zaanstreek bestaat alweer ruim 2 jaar sinds haar oprichting in januari 2013. Sindsdien zijn er vele initiatieven gestart en zijn mensen geinspireerd geraakt om ook zelf aan de slag te gaan om hun wonen, werken en leven te verduurzamen; soms alleen en soms in wijk- of groepsverband.Transition Town is in de loop der tijd bekender geworden terwijl het voor veel mensen nog onduidelijk is waar deze wereldwijde burgerbeweging precies voor staat. De mini-cursus op vrijdag 22 mei is bedoeld om daar verandering in te brengen.

Paul Hendriksen is een van de mede-oprichters en bestuursvoorzitter van Transition Town Nederland en initiator van Transition Town Deventer & omstreken. Tevens verzorgt hij, samen met anderen, de trainingen voor Transition Town Nederland. Hij zal tijdens de mini-cursus ten eerste ingaan op de drie belangrijkste drijfveren van Transition Towns: klimaatverandering, eindigheid van fossiele brandstoffen en het mondiale verdelings vraagstuk. Vervolgens is het voor de deelnemers juist leuk om te weten wat je zelf kunt doen om de lokale economie te stimuleren, veerkracht te kunnen inbouwen en (samen met anderen) duurzaamheidsmaatregelen door te voeren. Veel Zaankanters zijn al op deze weg bezig, maar voor hen is het stimulerend om hun eigen duurzaamheidshandelen in een kader te kunnen plaatsen: een Zaanstreek in transitie naar een groenere en volhoudbare toekomst.

De cursus loopt rond 22.00 uur ten einde waarna er nog genoeg tijd is voor uitwisseling in het cafe van De Groote Weiver.

De avond maakt onderdeel uit van de INFODOC serie van De Groote Weiver die ingaat op het thema transitiecultuur. Dit zijn de veranderingen die nodig zijn voor een duurzamere wereld.
Een Transition Town is een vrolijke burgerbeweging die lokaal het wonen, werken en leven wil verduurzamen en minder afhankelijk wil laten zijn van fossiele brandstoffen. Het ‘niet wachten op de overheid maar zelf aan de slag gaan’, en ‘iedereen kan meedoen’ zijn terugkerende motto’s.

+++++

Voor verdere informatie: Olivier Rijcken 06 – 23504755

Hieronder de Bio van Paul hendriksenWinkelwagen
Scroll naar boven