Infodoc – Steen Voor Steen

Infodoc - Steen Voor Steen
  • Info
zaterdag, jun 14, 2014 Open: 20:30 Aanvang: 21:00 Prijs: gratis
Info + discussie over de privatisering van gevangenissen in Nederland.

Info + discussie over de privatisering van gevangenissen in Nederland.

Overal ter wereld worden gevangenissen geprivatiseerd. Amerika en Groot Brittannië zijn de grote koplopers van deze ontwikkeling. Sociale ongelijkheden duren hierdoor niet alleen voort maar worden gevoed, waardoor het gevangenissysteem zichzelf in stand weet te houden. De massamedia draagt hieraan bij door angst te creëren. De gevangenis industrie profiteert hiervan door grote winsten te maken dankzij de arbeid die de gevangenen gedwongen moeten uitvoeren. Voor de gevangenen betekent dit: meer werken, slechtere omstandigheden, langere straffen en grote problemen bij uiteindelijke vrijlating. Voor niet gevangenen (lees: ons allemaal) betekent dit: grotere kans om gevangen gezet te worden voor langere tijden dan voorheen.

De Nederlandse overheid is hard op weg -in navolging van deze landen- om van de gevangenissen een winstgevend bedrijf te maken, zo ook in Zaanstad (PI Hoogtij). Tijdens deze info-avond gaan we dieper in op dit proces en hopen we dat er een stevige discussie losbreekt.

Aanleiding voor deze avond is de uitgave van de brochure Steen voor steen. Privatisering van gevangenissen (gratis mee te nemen op de avond).Winkelwagen
Scroll naar boven