GEANNULEERD La Grande Boeffe

GEANNULEERD La Grande Boeffe
  • Film
donderdag, sep 28, 2023 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3,-

Regisseur: Marco Ferreri
Jaar: 1973
Land: Frankrijk/ Italie
Duur: 135 Minuten


DOOR OMSTANDIGHEDEN KAN DE FILM HELAAS NIET DOORGAAN. 
Vier rijke bourgeoisvrienden voelen zich complete vastgeroest in hun saaie leventje van eten, werken, seks en slapen. Collectieve zelfmoord lijkt de oplossing en de vier – piloot Marcello, chef-kok Ugo, rechter Philippe en televisiemagnaat Michel – besluiten zich terug te trekken in een luxueuze villa om zich zelf tijdens een lang weekend letterlijk dood te eten.
Een weekend van uitgebreide schranspartijen begint. Er worden prostituees besteld – die zo walgen van het vreten zonder honger te hebben dat ze een dag later al weer vertrekken. En er is een toevallige gast, de mollige onderwijzeres Andréa die na een willekeurige ontmoeting uitgenodigd wordt om mee te eten.
Terwijl Andréa langzaam in de gaten krijgt wat er gaande is beginnen de mannen de gevolgen van hun vraatzucht te ondervinden.
Sinds de eerste vertoning op het Filmfestival van Cannes is La Grande Boeffe omringt door controverse. Is het een afrekening met de moderne bourgeoisie met zijn rijkdom, egoisme, hedonisme en kleinzieligheid? Of is het de meest walgelijke, decadente en aanstootgevende film in de geschiedenis van de Franse film? Een briljante, bizarre, zwarte komedie waar je nog flink over na kunt filosoferen? Of een letterlijk misselijk makende oefening in schok-effecten?
Het verhaal gaat dat nadat Catherine Deneuve de film met haar verloofde Marcello Mastroinni (een van de hoofdrolspelers) had gezien ze een week niet met hem wilde praten.


Winkelwagen
Scroll naar boven