Le Temps du Loup

  • Film
donderdag, 30 jan, 2020, Open: 20:00, Aanvang: 20:30, Prijs: €3


Le Temps du Loup
Michael Haneke, 2003, Frankrijk, 113 minuten
Isabelle Huppert en Béatrice Dalle

Er is een ramp gebeurd, maar wat nu precies wordt nooit uitgelegd, het enige dat het publiek verteld wordt is dat onbesmet water schaars is en dat al het vee verbrand wordt.

Anna (Isabelle Hupert) vlucht samen met haar man en twee kinderen naar hun buitenhuis. Het buitenhuis blijkt echter gekraakt door een uiterst vijandig reagerende familie die na een woordenwisseling Anna’s man doodschiet. Samen met haar kinderen maar zonder vervoer of zelfs eten slaat Anna opnieuw op de vlucht terwijl ze zich langzaam begint te beseffen dat alle vertrouwde waarden verdwenen zijn. Bekenden waar ze aanklopt weigeren alle hulp en uiteindelijk belandt het gezin samen met andere overlevenden op een treinstationnetje waar ze niets anders kunnen doen dan wachten in de hoop dat er een trein stopt die hen terug naar de stad kan brengen.

Le Temps du Loup is een typische Michael Haneke film die plotsklaps begint en nog onverwachter eindigt, waarin de regisseur zijn publiek de antwoorden op de in de film gestelde vragen liever zelf laat beantwoorden dan dat hij het allemaal voorkauwt. Een manier van vertellen die sommigen tot wanhoop drijft, en anderen stimuleert.Comments are closed.