LOST HIGHWAY

LOST HIGHWAY
  • Film
donderdag, feb 23, 2023 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3,-

Regisseur: David Lynch
Jaar: 1997
Land: Amerika
Duur: 134 minuten


De relatie die jazzmuzikant Fred Madison (Bill Pullman) en zijn vrouw Renee (dubbelrol van Patricia Arquette) met elkaar hebben, is bepaald geen gelukkige. De achterdochtige Fred verdenkt Renee ervan een verhouding te hebben, maar spreekt zich hier niet over uit. De spanningen lopen nog meer op als er mysterieuze videobanden in hun brievenbus verschijnen waarop intieme beelden van hun huis en slaapkamer te zien zijn. Als Fred op een ochtend een nieuwe video bekijkt en vervolgens de slaapkamer binnenloopt, treft hij daar het gruwelijk verminkte lijk van Renee aan.

 

Regisseur David Lynch breekt het verhaal plots af om vervolgens aan een ander te beginnen. De film is aangekomen op de Lost Highway; Een parallel universum waarin rollen zijn omgedraaid en niets is wat het lijkt. Automonteur Pete (Balthazar Getty) heeft op miraculeuze wijze de plaats van Fred ingenomen en begint een verhouding met gangsterliefje Alice (dubbelrol van Patricia Arquette), die een blonde versie van Renee lijkt te zijn. Wat volgt is een film noir met moord, mysterie en een femme fatale.

 

In de films van David Lynch is zelden een lineair verhaal te ontdekken. Ook zijn er in zijn films vaak surrealistische droombeelden verwerkt. Uiteraard verklaart dit alles geenszins de cinematografische kracht van Lost Highway. De kracht zit hem in de combinatie van beeldschone shots en sfeervolle muziek (Angelo Badalamenti, David Bowie, Rammstein, Nine Inch Nails). Als er iets is waarin Lynch uitblinkt, dan is het wel in het scheppen van een perfect huwelijk tussen beeld en geluid.Winkelwagen
Scroll naar boven