Mean Creek

Mean Creek
  • Film
donderdag, nov 11, 2021 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3

Regisseur: Jacob Aaron Estes
Jaar: 2004
Land: Verenigde Staten
Duur: 90 minuten


Rory Culkin, Carly Schroeder en Scott Mechlowicz
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
 
Als de jonge Sam op school steeds gepest wordt door de gemene bullebak George, besluit zijn oudere broer Rocky om in te grijpen. Hij organiseert een leuk boottochtje en nodigt naast Sam, diens vriendinnetje Millie en zijn eigen vrienden Clyde en Marty ook George uit. En hoewel het reisje slechts bedoeld was om George een klein lesje te leren, lopen de emoties onderweg iets te hoog op…
Op iedere school loop er wel één rond, een vervelende pestkop, die kennelijk zijn gebrek aan leervermogen moet compenseren door van tijd tot tijd één van zijn medescholieren eens flink af te rossen. Een wraakscenario wordt gesmeed, maar Sam kan dan nog niet bevroeden welke gevolgen dat zal hebben voor zijn leven en dat van zijn vrienden. Mean Creek handelt over moeilijke keuzes in het leven: over verantwoordelijkheid nemen voor je daden en proberen om te gaan met de ingrijpende consequenties daarvan.
Jacob Aaron Estes schreef zelf het scenario voor zijn debuutfilm en hij ontving hiervoor diverse nominaties voor filmonderscheidingen op verschillende filmfestivals, waaronder het filmfestival van Cannes.


Scroll naar top