Mother

Mother
  • Film
donderdag, mei 25, 2023 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3,-

Regisseur: Bong Joon-Ho
Jaar: 2009
Land: Zuid-Korea
Duur: 128 Minuten


Een naamloze weduwe (Kim Hye-Ja) woont samen met haar zoon en verdient wat geld met illegale accupunctuur behandelingen waarbij ze de vrouwen in het kleine stadje verlost van slechte herinneringen. Ze aanbid haar zoon zwak-begaafde zoon Doon-Jo (Won Bin), een aardige, verlegen jongen, die aggressief uit de hoek kan komen als iemand hem dom noemt.
Op een dag wordt een middelbare scholiere dood gevonden en Doon-Jo wordt gearresteerd op verdenking van moord. De ongeinteresseerde advocaat pleit voor een schuldbekentenis waarbij Doon-Jo’s zwakbegaafdheid als verzachtende omstandigheid geldt, maar zijn moeder gelooft heilig in zijn onschuld, het bewijs is namelijk flinterdun. Samen met Jin-tae (Jin Ku) haar zoon’s gladde vriend – waarvan ze even denkt dat hij de schuldige is – gaan ze op zoek naar de dader.
Regisseur Bong Joon-Ho maakte eerder Memories of Murder (2003), The Host (2006) en later Snowpiercer (2013) en Parasite (2019). Mother is in deze rij zijn kleinste en intiemste film maar misschien ook zijn krachtigste. Gedragen door de werkelijk formidabele Kim Hye-Ja die van de moeder een natuurkracht van moederliefde maakt is Mother een overrompelende film over de onvoorwaardelijke liefde van een moeder voor haar zoon. Terwijl de moeder maar niet kan geloven dat haar zoon geen engel is blijft de kijker tot het einde toe twijfelen.
 


Winkelwagen
Scroll naar boven