New Moon Orchestra

New Moon Orchestra
  • Concert
zondag, mei 21, 2023 Open: 15:00 Aanvang: 16:30 Prijs: VVK: €7,50 Deur: €12,50


Op zondag 21 mei geeft het New Moon Orchestra (NMO) een optreden in de Groote Weiver! Zaanse muzikanten met roots van over de hele wereld spelen samen hun favoriete muziek, uit Afghanistan, Irak, Turkije, Ethiopië, Suriname, Verenigde Staten, de Molukken, Syrië, Honduras, Zaanstad, Oekraïne, IJsland…

Het motto is: muziek verbindt! In het NMO spelen muzikanten uit de hele wereld, jong en oud en amateurs en professionals met elkaar. Het repertoire wordt bepaald door de bandleden zelf. Zij spelen muziek uit de hele wereld, op instrumenten uit de hele wereld: hits uit de Arabische wereld, Scandinavische folksongs, Latijns Amerikaanse kinderliedjes. Wat brengt ze samen? Liefde voor mensen en voor de muziek. De muzikanten vertellen wat de muziek voor hen betekent en zo speciaal maakt. Zo leer je de muziek èn de muzikanten kennen. Na afloop is er een borrel met muzikanten en publiek

Meer over het New Moon Orchestra

September 2020 startte FluXus samen met Taalcafé de Sluis en arrangeur/dirigent Arthur Wagenaar het New Moon Orchestra: een band die diversiteit omarmt en tot haar kracht maakt. Inmiddels zijn COA Zaanstad en NewBees ook partner van het New Moon Orchestra. Een keer per maand komen de muzikanten bij elkaar om te repeteren en verzorgen bovendien een kort optreden. Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zaanstad en FluXus.Boekingen zijn gesloten.

New Moon Orchestra

In het New Moon Orchestra spelen Nederlanders en nieuwkomers, jong en oud en amateurs en professionals met elkaar. Wij spelen muziek uit de hele wereld, op instrumenten uit de hele wereld en in alle stijlen van klassiek tot meezingers.

Het repertoire wordt bepaald door de orkestleden zelf: ieder mag nummers uit zijn of haar cultuur aandragen, die om welke reden dan ook voor hem of haar belangrijk zijn. Deze nummers worden op maat gearrangeerd en vervolgens gezamenlijk uitgevoerd.

Winkelwagen
Scroll naar boven