Noise against war

Noise against war
  • Concert
zondag, apr 17, 2022 Open: 15:00 Aanvang: 15:30 Prijs: €10,- cash only
Benefiet voor giro 555

De afgelopen twee jaar was afzien voor iedereen, er waren veel onzekerheden en er mocht bijna niks. Muzikanten bijvoorbeeld, die konden hun hobby niet of nauwelijks uitoefenen. Optreden was al helemaal uit den boze, uitzonderingen daargelaten. Nu de wereld weer open is begint het allemaal langzaamaan weer te lopen en kunnen we onszelf weer creatief uiten in de oefenruimte en op de podia. Maar toen was daar de aanval op Oekraïne en dat zette de afgelopen twee jaar in een totaal ander perspectief. Een pandemie is vreselijk, maar oorlog is van een totaal andere categorie. Daarom hebben een aantal bevriende muzikanten uit Purmerend en omstreken besloten om de krachten te bundelen. Nu we eindelijk weer mogen spelen gebruiken die we dat voorrecht om zoveel mogelijk geld in te zamelen, om op die manier een bijdrage te kunnen leveren aan de landelijke steun aan Oekraïne.
Op 17 april zal er daarom een benefietconcert plaatsvinden in De Groote Weiver. De opbrengst van de verkochte kaarten zal worden gedoneerd aan Giro 555. Dit benefietconcert is een geweldig initiatief van leden van de bands Evil Oath, Tala Raga & Infantry.
Onderstaand de bands die tijdens het benefiet gaan optreden in De Groote Weiver.
15.30 – 16.00 Evil Oath
16.15 – 16.45 Cacatory
17.00 – 17.30 Tala Raga
17.45 – 18.15 Ritch & Pez
18.30 – 19.00 Undead Rhythms
19.15 – 19.45 PPTA
MC: Ronald van Baren
Entree: € 10,- (Cash only) 


Evil Oath

Evil Oath speelt een show die je grijpt door zowel het volume als het muzikale geweld. Evil Oath gaat soms letterlijk door merg en been waarbij het de heren niet aan overtuigingskracht ontbreekt. Fakkels, wierrook, omgekeerde kruizen, goede lichtshow en rookmachine maken het helemaal af. Evil Oath speelt een moderne variant van de Black Metal met een zwaar geluid en een sterke vibe. Evil Oath bestaat uit Abagor (vocal/gitaar), Rydall (vocal/gitaar), Stormcrow44 (bass/vocals) en Mexicution (drums).

Cacatory

Catacory is een melodic death metal band uit Purmerend, bestaande uit 4 man. Hun muziek is te omschrijven als metal met veel dubbelstemmig gitaar partijen, veel trashbeats en diverse vocalen. De teksten gaan over alles gerelateerd aan alcohol, maar dan verpakt in een medisch jasje. Cacatory is beïnvloed door bands als Carcass, At the gates en het oudere In flames werk.
In 2020 hebben ze hun eerste album ‘7 types of stool’ uitgebracht en zijn momenteel in de afrondende de fase van een nieuwe EP, 5 nummers zal bevatten. In de toekomst willen ze vooral veel live spelen en de eerste optredens staan inmiddels gepland.

Tala Raga

Tala Raga is een volledig vrouwelijke heavy rockband uit Purmerend en omstreken. Na een line-upverandering, naamsverandering en enkele “summer depressions”, besloten ze zich te concentreren op hun songwriting, geluid en het spelen van liveshows. De muziek is beïnvloed door bands als The Runaways, Metallica & Queens Of The Stone Age. TALA RAGA bestaat uit Daphne de Heij (zang), Iris Jansen (gitaar), Ruby Monde (bas) & Lisa Leerkamp (drums). Deze dames zijn meer dan klaar om weer op het podium te rocken. Girlpower gegarandeerd!

Ricth & Pez

Ritch & Pez, twee namen die net zo goed bij elkaar passen als ‘rock & roll’. Deze twee jongens spelen al samen muziek sinds hun vroege tienerjaren, en ze zijn niet van plan te stoppen. Het paar is alleen bewapend met twee akoestische gitaren en twee stemmen, maar laat je niet voor de gek houden, want het geluid is groots!

Undead Rhythms

Oorspronkelijk is Undead Rhythms in 2005 begonnen als Metal cover band door een groep vrienden. Nadat B3/Henk (Roffe Rijmers) vanaf 2007 de frontman werd, begonnen de mannen meer te werken aan eigen materiaal. Wat ontstond was een combinatie van Hardcore, Trash, Groove metal, Rock & Roll, Rap en Punk    met zowel Nederlandstalig als Engelstalige teksten. Keiharde beukers die catchy in het gehoor liggen met een “recht voor je smoel attitude”.  Zo zal je het krijgen!

PPTA

PPTA plays a bay area thrash style that will knock out the fillings in your teeth and leave you fattened by the G forces generated by its speed!

Winkelwagen
Scroll naar boven