O Brother, Where Art Thou?

O Brother, Where Art Thou?
  • Film
donderdag, okt 28, 2021 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3

Regisseur: Joel Coen
Jaar: 2000
Land: Amerika
Duur: 106 minuten


O Brother, Where Art Thou?
Joel Coen, 2000, Amerika, 106 minuten
George Clooney, John Turturro en Tim Blake Nelson
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
 
Mississippi eind jaren ’30; De drie gevangenen Everett Ulysses McGill (George Clooney) Delmar (Tim Blake Nelson) Pete (John Turturro) weten te ontsnappen uit een chaingang in Mississippi. Het drietal heeft nog maar vier dagen de tijd om een verborgen buit van 1,2 miljoen dollar te vinden, voordat de vallei waar deze schat begraven is, zal onderlopen om een stuwmeer te worden.
Achtervolgd door de autoriteiten raken de voortvluchtigen verzeild in allerlei avonturen die verdacht veel gemeen hebben met de omzwervingen en belevenissen van Odysseus. Er zijn knappe vrouwen (de Sirenen) die de drie met hun gezang proberen te verleiden. Ook is er de eenogige zwendelaar (de Cycloop) die hen tracht te bedriegen. Het is dan ook maar de vraag of de drie het fortuin waarnaar ze op zoek zijn zullen vinden.
De vaste cameraman van de gebroeders Coen is Roger Deakins. De beelden van “O Brother Where Art Thou?” zijn indrukwekkend te noemen. Deakins maakt in deze film gebruik van gele kleuren, die voor een zinderende sfeer zorgen. Maar de film is niet alleen een lust voor het oog maar bovenal een lust voor het oor. De soundtrack van de film loopt uiteen van country tot folk en van bluegrass naar gospel. Een film die je moet zien én horen. 


Scroll naar top