Infodoc: Medische Thermografie

Infodoc: Medische Thermografie
  • Info
vrijdag, apr 29, 2016 Open: 19:30 Aanvang: 20:00 Prijs: Gratis (vrijwillige bijdrage welkom!)
Stel al je vragen over thermografie!

De Groote Weiver verwelkomt je graag op deze vrijdag voor een presentatie over Medische Thermografie, een meetmethode waarbij de temperatuur in kaart wordt gebracht door middel van een thermografische camera.

Op deze avond legt Francine van Broekhoven (medisch thermograaf) uit welke lichaamsonderzoeken er gedaan kunnen worden met thermografie. Francine vertelt ook wat thermografie nu wel en vooral ook niet is.

Meld je alvast aan via info@degroenezuster.nl.

Wat is thermografie?
Met zeer gevoelige infraroodscreening en speciale software worden temperatuurverschillen aan de huidoppervlakte zichtbaar gemaakt in patronen en  kleuren. De huid heeft een relatie met alle organen en systemen die zichtbaar maken aan de huid waar de fysiologie abnormaal verloopt. De diepte van het probleem is niet van belang. Wij zijn niet in staat dit met ons blote oog waar te nemen, maar met een infraroodscreening krijgen we dit goed in beeld. Dit gebeurt op een voor de patiënt pijnvrije en niet-invasieve manier. Ook is er bij thermografie geen sprake van schadelijke straling zoals bij de meest gangbare screeningmethodes.

Wat is het verschil tussen mammografie en thermografie?
Thermografie is meeromvattend en geeft al in een vroeg stadium weer dat er fysiologische (hoe het lichaam werkt) veranderingen gaande zijn. Fysiologische veranderingen gaan vooraf aan anatomische veranderingen die we zien met mammografie. Zo past thermografie in een lifestyle waarbij preventieve gezondheid centraal staat.

Toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is meer dan welkom!Winkelwagen
Scroll naar boven