Het thema voor de bierproef op zondag 24 april is: Friszuur.
Schrik niet! Het gaat hier niet om zout of salpeterzuur, maar om de meer aangename en drinkbare zuren.
De bekendste stijlen zijn Lambic en Geuze. Ontstaan in Brussel aan de rivier Zenne. Lambic wordt gebrouwen in open tanks en daarna vaak nog gerijpt op eiken. Geuze (of liever Geueze, of zelfs Gueuze) is een blend van oude en jonge Lambic.
Ook een oude maar wat minder bekende stijl in de Gose, die een jaar of 1000 ontstaan is in Duitsland aan de rivier Gose. Europa lijkt daarmee de grondlegger van zure bieren.
Wij hebben weer 5 mooie bieren uitgezocht!
Er kunnen maximaal 45 liefhebbers meedoen. Geef je dus snel op via bierproef@degrooteweiver.nl.
Aanvang 15.00 uur. Kosten €17,50 voor 5 bieren.
U kunt uw kaartje ophalen aan het eind van de bar.