Het thema voor de aankomende bierproef op zondag 31 mei: Saisons.
Inderdaad, (weer) een kleine verschuiving in de aangekondigde thema’s.
Het is misschien niet zo verrassend dat het Saison bier een seizoensbier is. De beginselen van het biertype saison ligt in Wallonië in de provincie Hainat (Henegouwen). Dit bier, in de wintermaanden gebrouwen door de boeren, had als functie de dorst te lessen van de landarbeiders in de zomer. Het bier werd gebrouwen in de winter omdat men in de zomer niet goed gekoeld kon worden.
Omdat het bier nog 6 maanden (of langer) bewaard moest worden werd het bier sterk gekruid en gehopt. Hop werkt remmend bij de ontwikkeling van micro-organismen, maar het dood de micro-organismen niet. Mocht het bier alsnog geinfecteerd en dus zuur raken dan werd aan het bier extra kruiden toegevoegd of er werd dryhopping toegepast (een hoptoevoeging aan het einde van het brouwproces). Ook waren ze er niet vies van om het oude bier te versnijden met jong bier.
Er kunnen maximaal 45 liefhebbers mee doen. Reserveer dus snel via de mail.
Aanvang 15.00 uur. Kosten €17,50 voor 5 (+1 extra) bieren.
U kunt uw kaartje ophalen aan het eind van de bar.