Zondag 30 maart staat het Probieren Bierproefcafé in het teken van de Honingbieren. Ofwel bieren waar ergens in het brouwproces honing is toegevoegd. Er kan in verschillende soorten bier honing zijn toegevoegd, in lagers, ales, bock en porters.
Honing in bier is al zo oud als het brouwen zelf. Honing is een ingrediënt wat al door de Sumeriërs aan bier werd toegevoegd. Door verbetering van de brouwtechnologie werd het gebruik van honing overbodig, maar diverse thuisbrouwers, microbrouwers en zelfs grotere brouwers gebruiken honing om een niet alledaags bier te maken. Honing werd vroeger gebruikt als bron voor gist en voor de extra suikers. Honing werd dikwijls toegevoegd met honingraat en al en in sommige afgelegen delen van de wereld gebeurt dit nog.
*************************************
We kunnen maar maximaal 45 inschrijvingen hebben, daarom is het aan te raden om van te voren te reserveren om teleurstellingen te voorkomen. Reserveren kan door te e-mailen naar bierproef@degrooteweiver.nl
De bar gaat om 15.00 open tot ongeveer 20.00. Het kost maar €17,50 voor 5 speciaalbieren.