Probieren Bierproefcafé – Bier & Chocolade

Probieren Bierproefcafé - Bier & Chocolade
  • Probieren Bierproefcafé
zondag, feb 22, 2015 Open: 15:00 Aanvang: 15:00 Prijs: €20,-
vijf speciaalbieren voor €17,50

Voor de meeste mensen niet het meest gangbare idee om een stuk chocolade bij hun biertje te eten. Toch gaan bier en chocolade verrassend goed samen.

Het zijn beide eeuwenoude recepten en de chocolade heeft een rijke geschiedenis in de Zaanstreek. Elke Zaankanter heeft wel iets met het hoofdbestanddeel van chocolade, cacao. Is het niet dat je iemand kent die (ge)werkt (heeft) in de cacao fabriek, dan is het wel de geliefde (of gehate) cacaogeur, die bij de juiste windrichting iedere hoek van de Zaanstreek kan bereiken. Het begon allemaal met het plan om een cacoa fabriek te bouwen aan de Zaan. In het begin van de 19de eeuw is de chocolade fabriek gebouwd en na een moeizame 10 jaar begon de fabriek in de jaren ’20 met winst maken. Na wat ups en downs floreert de Zaanse cacao business in de naoorlogse periode en verovert zelfs Amerika. Wij houden het bij Wormerveer en gaan bier met chocolade combineren.

Er zijn weer 5 mooie bieren uitgezocht, aangezien er ook bij elk biertje chocolade wordt geserveerd zijn we geacht éénmalig het bedrag te verhogen naar €20,-.

Er kunnen maximaal 45 liefhebbers mee doen. Reserveer dus snel via de mail.
Aanvang 15.00 uur. Kosten €20,- voor 5 bieren en chocolade.

U kunt uw kaartje ophalen aan het eind van de bar.

Aankomende thema’s (onder voorbehoud)

Maart: Nummers
April: Beer loving animals
Mei: ?Winkelwagen
Scroll naar boven