Probieren Kinderfilm

  • Film
zondag, 29 okt, 2017, Open: 15:00, Aanvang: 15:30, Prijs: Gratis


Iedere laatste zondag van de maand tijdens de Bierproef, wordt er in de grote zaal een film voor de kleine Weiverianen gedraaid. Hier kunnen de kinderen zich lekker wegtrekken als vader en/of moeder de nodige biertjes nuttigen. Echter zijn de kinderen van ouders die niet meedoen met de Bierproef ook van harte welkom. Sterker nog, zelfs de ouders mogen aanschuiven. Neem een kussen mee om extra comfortabel te liggen of te zitten

Lied van de Zee

Tomm Moore, 2014, Ierland, 93 minuten

Nederlands gesproken

Ben en Saoirsie wonen met hun papa op een klein eiland voor de Ierse westkust. Om de kinderen te beschermen tegen de gevaren van de zee neemt oma ze mee naar haar huis in de stad.

De kinderen volgen een spoor van magische lichtjes dat hen naar een verborgen grot leidt. Daar ontdekt Ben dat de elfen uit de verhalen van mama echt bestaan en dat zijn kleine zusje Saoirsie eigenlijk een Selkie is – een soort zeemeermin die heel mooi kan zingen. Ze kan zowel de gedaante van een mensenkind als van een zeehond hebben.

Maar de elfen zijn in gevaar. Ze veranderen in stenen en al hun gevoelens worden door een boze heks in glazen potten gestopt. Alleen het magische zingen van een Selkie-kind kan de elfen bevrijden.Comments are closed.