Repo Man

Repo Man
  • Film
donderdag, okt 21, 2021 Open: 20:00 Aanvang: 20:30 Prijs: €3

Regisseur: Alex Cox
Jaar: 1984
Land: Amerika
Duur: 92 minuten


Repo Man
Alex Cox, 1984, Amerika, 92 minuten
Emilio Estevez, Harry Dean Stanton en Tracey Walter
 
Otto Maddox (Emilio Estevez) is een punker uit Los Angeles die een weinig enerverende baan heeft als vakkenvuller in een supermarkt. Als hij wordt ontslagen moet Otto noodgedwongen een carrièreswitch maken. Hij krijgt de kans om aan de slag te gaan als een Repo Man, wat inhoudt dat Otto legaal auto’s op te sporen en in beslag kan nemen van de eigenaren die niet voldoen aan hun financiële verplichtingen.
De belangrijkste “buit” waarop Otto en zijn collega’s op jagen is een Chevy Malibu uit 1964 waarop de enorme premie van 20.000 dollar staat. Maar er zijn meer partijen geïnteresseerd in de auto. De inhoud van de kofferbak van de Chevrolet is zo mysterieus en waardevol dat geschifte nucleaire wetenschappers, UFO jagers en meedogenloze CIA agenten de auto in hun bezit willen krijgen. Wat volgt is een dolle zoektocht naar de Chevy Malibu.
Repo Man is een film waarin meerdere stijlen worden gebruikt. Regisseur Alex Cox laat in deze film duidelijk zijn voorliefde voor Sciencefiction B-films uit de jaren ’50 blijken. Maar de film kan ook
gezien worden als een satirische parodie op het Reagan tijdperk. De soundtrack is een staalkaart van de Californische punkgroepen en maakt de film tot een cultklassieker met hoofdletter C. 


Scroll naar top