UITVERKOCHT! Roberto Jacketti & the Scooters

UITVERKOCHT! Roberto Jacketti & the Scooters
  • Concert
zaterdag, apr 30, 2022 Open: 20:30 Aanvang: 21:00 Prijs: VVK: €10


Dit evenement is volledig uitverkocht.


Roberto Jacketti & the Scooters
Boekingen zijn gesloten.

Roberto Jacketti & the Scooters

Roberto Jacketti & the Scooters werd in 1980 opgericht in de zaanstreek door middelbaar scholier Robbert Jak en drie medescholieren. Dit waren gitarist Erik van der Hoff, bassist Rob Blanchemanche en drummer Jeroen Booy. Kort daarna kwam ook gitarist en toetsenist Bart Corver bij de groep. Aanvankelijk speelde de groep alleen skacovers. Daarom werd ten slotte saxofonist Barend Middelhoff bij de groep gehaald. De naam Roberto Jacketti is een speels veritaliaanste naam van toetsenist Robbert Jak. Deze bijnaam kreeg hij, omdat hij vaak in Italië kwam. The Scooters werd als groepnaam gekozen, omdat de scooter een zeer populair vervoermiddel is in Italiaanse steden. Jak verliet de groep na een tijdje weer voordat de band bekend werd bij het grote publiek, maar de groepsnaam werd gehouden.

In 1983 werd de groep ontdekt door Dolly Dot Angela Groothuizen. Groothuizen was enthousiast over de groep en via haar leerden ze de gitarist van Spargo Ruud Mulder kennen, die hun vaste producer werd. De eerste single Hot summernight haalde de tipparade, maar met de opvolger I save the day braken Roberto Jacketti & the Scooters definitief door. Het nummer haalde de tweede plaats in de Nationale Hitparade, de derde plaats in de Nederlandse Top 40 en in Vlaanderen kwam het tot nummer 6 in de hitparade. Daarna werden de derde single Make me cry en het debuutalbum Time ook een succes. Beide haalden de zevende plaats in de Nederlandse hitlijsten. Dankzij het succes kregen ze eind 1984 een Zilveren Harp.

. Het succes van I save the day was echter ook in andere landen opgevallen, waardoor ze ook konden gaan optreden in het buitenland onder andere in Duitsland, Polen ,Frankrijk , Spanje, Italië ,Turkije Griekenland . Ook was er een optreden op het Wereldfestival voor jeugd en studenten in Moskou.

Het duurde het tot 1987 dat ze weer een hit hadden met Arrivederci. Dat jaar kwam ook de derde en laatste LP van de groep uit, getiteld Madman.. In 1988 lukte het de groep toch weer om een hitje te scoren met Love cat, geproduceerd door Henk Temming en Sander van Herk van Het Goede Doel. Dit zou echter het laatste hitparadesucces van de groep zijn. Erik ging in 1990 aan het werk als regisseur van televisieprogramma’s en later als presentator. Drummer Jeroen Booy werd drummer van The Scene. Ten slotte ging Barend Middelhoff verder als jazzsaxofonist en begeleidde hij onder andere Harry Sacksioni. Sinds 2004 is hij saxofoonleraar aan het conservatorium van Bologna in Italië.

In 2002 traden de voormalige groepsleden voor het eerst sinds 1989 weer samen op. Alleen Middelhoff deed niet mee aan deze reünie, omdat hij in Italië woont. Het jaar erop volgde nog een gezamenlijk optreden bij De vrienden van Amstel LIVE. De groep was toen uitgebreid met gitarist Ruben Hoeke,.. In 2019 gaf Van der Hoff aan wel zin te hebben in een comeback van Roberto Jacketti & the Scooters. 

Bezetting

Erik van der Hoff

Andre van der Hoff

Bart Corver

Rob Blanchemanche

Barend Middelhoff

Jeroen Booy

Ruben Hoeke 

Winkelwagen
Scroll naar boven