‘Steun een kind’ benefiet

'Steun een kind' benefiet
  • Concert
zaterdag, apr 02, 2016 Open: 18:00 Aanvang: 18:00 Prijs: € 12,50 incl. maaltijd en muntthee
Een culturele feel-good avond eten, muziek en dans

Kom samen met Stichting VanHarte en De Groote Weiver in actie voor de kinderen van Tazzarine in Zuid-Marokko!
 
Tijdens deze gevarieerde culturele feel-good avond geniet je van onder andere Nederrock van Zänph, percussionist Akil Lamdahhi (van Orchestre Ismailia), intrigerende sufizang en opzwepende marokkaanse percussie en folklore dans van Affous Rouffous. Tussendoor is er de komische noot van Rachid Larouz en rap performance van Ferdous Arachid.
 
De avond wordt gepresenteerd door Sanna Ezzoubir.
 
Doe ook mee met de djembe-workshop van Nestor Victor Sams of dans natuurlijk gewoon mee bij een van de optredens!
Tijd: 18:00 – 23:30 uur
Toegang: € 12,50 incl. maaltijd en muntthee (€ 7,50 voor laatkomers)

Kinderen zijn de toekomst. In Nederland, maar zeker ook in Marokko. Daarom is het heel belangrijk dat kinderen onderwijs krijgen. Onderwijs betekent: ontwikkeling en kansen voor de toekomst.

Stichting vanharteOver VanHarte
VanHarte werkt aan beter onderwijs in arme plattelandsgebieden in de provincie Zagora en in het dorpje Ait sidi Msaad Tazzarine te Zuid-Marokko. In november 2014 werd dit dorpje getroffen door hevige regen en overstromingen. Dit heeft enorme schade veroorzaakt. De schoolgebouwen, het speelplein en de wateraanvoer moeten worden opgeknapt. Een moestuin moet worden opgezet en de leraren krijgen training. In speciale kindergroepen leren kinderen samenwerken en problemen te bespreken. Alles om ervoor te zorgen dat kinderen een kansrijke toekomst tegemoet gaan!

Hoewel het project gericht is op kinderen, wordt de hele gemeenschap erbij betrokken. Dorpsbewoners helpen bij de renovatie van de school en de wateraanvoer. Ook worden ze bewust gemaakt van de rechten en belangen van kinderen. Kwetsbare gezinnen werken samen in zelfhulpgroepen om geld te kunnen verdienen. Zo krijgen ouders de mogelijkheid om hun kinderen naar school te sturen.

Goed onderwijs voor kinderen. Een grote stap richting een mooie toekomst voor Tazzarine. Help jij mee? De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel van de actie: kinderen van Tazzarine!

Programma
Zaanse Nederrock ZänphZänph
Djembé workshop door Nestor Victor Sams
Sufi-zang met Groupe SAFA Nederland
Comedian Rachid Larouz
Marokkaanse folklore dansgroep Affous Rouffous
Akil Lamdahhi van Orchestre Ismailia
Afghaanse rapper Ferdous Arachid & muzikale begeleiding van Babak Rastagar
 
Om de opbrengst voor het goede doel te vergroten, zullen kunstwerken, stoffen, kaftans, rozen, dadels, argan olie en verassingen geveild worden!

 

Marokko marktMaaltijd
Wees op tijd en geniet van de vegetarische Marokkaanse wereldkeuken!

Stichting VanHarte EuroMarcoNed is een organisatie die zich belangeloos inzet voor o.a. de wederopbouw van Tazzarine in Zuid-Marokko na de overstromingen. Deze avond komt tot stand i.s.m. De Groote Weiver en alle artiesten. De opbrengst wordt gebruikt voor de herinrichting van het schoolplein en de aanleg van een moestuin.


Winkelwagen
Scroll naar boven